ErzurumHaber Girişi : 21 Şubat 2013 11:59

Doğalgaza gizli zam kazığı!

 Doğalgaza gizli zam kazığı!
Yüksek faturalardan şikayet eden vatandaş, Palen Doğalgaz'ın her ay düzenli olarak 'gizli zam' yaptığını ortaya çıkardı.
Erzurumajans-Yüksek faturalardan şikayet eden vatandaş, Palen Doğalgaz'ın her ay düzenli olarak 'gizli zam' yaptığını ortaya çıkardı. Faturalar incelendiğinde zammın yüzde 6.5 oranında olduğu belirlendi. PALEN Doğalgaz'ın Aralık ayından bu yana her ay düzenli olarak gaz fiyatlarına 'zam' yaptığı ortaya çıktı. Faturaları inceleyen bir vatandaşın, her ay metreküp fiyatlarında farklılık oluştuğunu tespit etmesiyle ortaya çıkan 'gizli zam' herkesi şaşkına çevirdi. Hükümetin, "Bu kış doğalgaza zam yok" açıklamasına rağmen Palen Doğalgaz'ın "düzenli zammı" bugüne kadar yüzde 6.5'e ulaştı. Duyarlı vatandaşın hesap sorduğu şirketin, "Doğalgaza bölgesel bir zam yapıldı" savunması yaptığı öğrenildi.

Aralık ayında KDV dahil 825 kuruş olan doğalgazın metreküp fiyatı, Ocak ayında 865 kuruş, Şubat ayında da 899 kuruşa kadar yükseltildi. Her ay düzenli olarak fiyatlara zam yaptığı anlaşılan Palen Doğalgaz'ın bu zamları kamuoyuyla paylaşmaması da dikkat çekti. Zammın ortaya çıkmasıyla birlikte bazı hukukçular da Palen Doğalgaz aleyhine dava açmak için kolları sıvadı. Hukukçular, bu zammın kanuni hiçbir dayanağı olmadığını, bölgesel bir zammın söz konusu olamayacağını savundular.  (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mökkem dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Mahmut uykusuzun bu firmaile ortaklığı vardı değilmi ? AKP de MHP de vurguncu vesselam

  • yldrm 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum`da tek gaz dağıtım şirketi. alternatif yok, mecburlar diyorlar, mecburuz da Erzurum vatandaşının sahipsizliğinin diğer örneği.

  • ALİ ÇELİK 01 Ocak 1970 02:00

    HERKESİ DAVA AÇMAYA DAVET EDİYORUM.ZALİM KAPİTALİSTLER BATSIN.

  • FAATMA 01 Ocak 1970 02:00

    ZİHNİYETSİZLER...haram zehir olsun