Bölge Haber Girişi : 31 Ocak 2011 00:09

Zirveden zirveye!..

Zirveden zirveye!..
Dünyadaki en yüksek rakımlı şehirlerin başında yeralan Erzurum, şimdi de Kış Oyunları'yla tüm dünyada zirveye yükseldi. Böylelikle hem kendi hem de haklı şöhreti doruklara ulaştı.

Erzurum Ajans-Dünyadaki en yüksek rakımlı şehirlerin başında yeralan Erzurum, şimdi de Kış Oyunları’yla tüm dünyada zirveye yükseldi. Böylelikle hem kendi hem de haklı şöhreti doruklara ulaştı.

Yabancı medya tam not verdi

25'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın açılış törenleri tüm dünyanın beğenisini kazandı. Anadolu Ateşi tarafından sahnelenen ‘Doğunun kapıları” konulu gösteri ile ışık ve havai fişek şovları, dün günün en çok konuşulan konusu oldu. Başta yaygın medya olmak üzere tüm dünya basını Erzurum’da yapılan açılış törenine tam not verdi. Birçok ülkenin gazetelerinde “Kış sporlarının yeni başkenti Erzurum” başlıkları atıldı. Özellikle mevlevi ve dadaş barları, en çok ilgiyi çeken gösteri olarak ön plana çıktı.

Tüm dünyayı etkiledik

DÜNYANIN en yüksek rakımlı kentleri arasında zirvede yeralan Erzurum, muhteşem açılış törenleriyle de kış sporlarının zirvesine yerleşeceğinin ilk sinyalini verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “KIş Olimpiyatları’nın takipçisi olacağız” sözlerine de yer veren dünya basını, Erzurum’un olimpiyat yolculuğuna son derece iddialı bir başlangıç yaptığına dikkat çekildi. Ayrıca FISU Başkanı George Killian ve yönetim kurulunun da, açılış töreninden çok etkilendikleri ve “Büyülü bir geceydi” dedikleri öğrenildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.