Erzurum Haber Girişi : 14 Temmuz 2019 20:45

Zaten Vali'yi görevden aldık

Zaten Vali'yi görevden aldık
O gece Erzurum'da neler yaşandı? Dönemin İl Jandarma Komutanı karargah binasında ne yaptı? İşte fotoğraflarla ihanet gecesinin detayları...
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İhanet gecesinde darbeci hainlere karşı dik duruş sergileyen isimlerden biri de dönemin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik olmuştu. Kıdemli Albay Çelik, darbe girişiminin ilk dakikalarında bağlı bulundukları bölge komutanlığı karargahına gitmişti. Başta Kurmay Başkanı olmak üzere bir grup personelin silahlı teçhizatlı araçları hazırladığını anlayan Albay Çelik, bu kalkışmadan onları vazgeçirmeye çalıştı.



HEPSİ TUTUKLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri adına yayınlanan bir mesaj olmadığını, FET֒nün bir kalkışma hareketi içerisinde olduğunu ve askerleri kullandığını anlatan Albay Çelik, rötbeli dört askerin ısrarı karşısında, personeli Valiliğe davet ederek Vali Seyfettin Azizoğlu’nun toplantı yapacağını söyledi. Bunun üzerine darbeci askerlerden biri, “Ben niye geliyorum komutanım. Zaten Valiyi görevden aldık” diye cevap verdi. Albay Çelik, tüm yaşananlar konusunda dönemin Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu bilgilendirken, Kurmay Başkanı dahil rütbeli dört personel 16 Temmuz günü gözaltına alındı.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.