Türkiye Haber Girişi : 06 Ekim 2018 11:05

Yüreğimiz yandı

Yüreğimiz yandı
8 kahraman 8 ilde ebediyete uğurlandı. Türkiye evlatlarını son yolculuklarında yalnız bırakmazken acı bütün yurdu sardı.
Erzurumajans-Türkiye, Batman’ın Gercüş ilçesinde PKK’lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 8 kahramanını dün son yolculuğuna uğurladı. Kırıkkale, İzmir, Balıkesir, Eskişehir, Isparta, Ankara, Amasya ve Samsun’da düzenlenen törenlere on binler katıldı.

Şehitlerden Uzman Çavuş Özgür Can İnce için Ankara’da tören düzenlendi. Ahmet Hamdi Akseki Camii’ndeki törene şehidin annesi Sündüz İnce, sağlık ekiplerinin yardımıyla tekerlekli sandalyeyle getirilirken şehidin babası Ömer ile kardeşi Ayhan İnce de cenaze törenine askerî üniformayla iştirak etti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kıldırılan cenaze namazını müteakiben şehidin naaşı, Etimesgut ilçesindeki Elvanköy Mezarlığı’ndaki şehitliğe defnedildi.

Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulûsi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile bazı bakanlar, kuvvet komutanlar ile siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Soylu ve Bilal Erdoğan omuz verdi

Hain saldırıda ağır yaralanan ve Ankara’ya nakledildiği sırada şehit düşen Uzman Çavuş Yahya Şen (24) memleketi Kırıkkale’de ebediyete uğurlandı. Törende İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan ve diğer protokol üyeleri, şehidin tabutunu omuzladı.  Vatandaşlar Soylu’ya ‘’Vatan hainleri için idam istiyoruz’’ dedi.

Babanın en acı yükü

Amasya’nın Suluova ilçesinde son yolculuğuna uğurlanan şehit Uzman Çavuş Süleyman Aydın’ın babası Niyazi Aydın, tabuta omuz verdi.  Acılı baba, terörü lanetleyerek, “Ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim. Bir oğlum daha var, 2 ay sonra onu da askere göndereceğim” dedi.

Hainler hayallerimizi çaldı

Şehit Uzman Çavuş Uğur Göksu, memleketi Samsun’un Lâdik ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı törenle ebediyete uğurlandı. Şehit nişanlısının askeri üniformasını giyen ve tabutuna sarılan Nesrin Atağ “Hayallerimizi, umutlarımızı çaldı hainler ama ağlamayacağım. Söz verdim” diyerek gözyaşı  döktü.

DÜĞÜNE GELECEKTİ

Şehit Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus’un cenazesi ise İzmir’in Bergama ilçesinde defnedildi. Şehidin babası Yücel Ulus ve anne Şükran Ulus, tören alanına yakınlarının yardımıyla getirildi.  Astsubay Ulus’un, şehit olmadan önce babasını arayarak dün yapılması planlanan dayısının oğlunun düğününe geleceğini söylediği öğrenildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.