Spor Haber Girişi : 27 Kasım 2018 13:30

Yüksek İrtifayı hem tanıttı hem kazandırdı

Yüksek İrtifayı hem tanıttı hem kazandırdı
Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, geçen yıl Temmuz, Ağustos ve Eylül döneminde kente 10 milyon liranın üzerinde ekonomik katkı sağladı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, geçen yıl Temmuz, Ağustos ve Eylül döneminde kente 10 milyon liranın üzerinde ekonomik katkı sağladı. Yıllardır düzenlediği kurslarla bir anlamda Erzurum ve Palandöken’in tanıtım elçiliğini yürütülen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bu yıl da 2 milyon lira gibi bir rakamı Yüksek İrtifada harcadı. 

Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, ekonomik anlamda meyvelerini vermeye başladı. Son 5 yıldır ‘futbol kenti’ unvanını alan Erzurum’da geçen yıl kamp yapan 39 takım ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) UEFA A, UEFA B ve PRO Lisans kursları şehre 10 milyon liranın üzerinde girdi sağladı. Sadece TFF’nin katkısı 2 milyon lirayı buldu. Ulaşım, konaklama, yemek ve diğer giderlerle birlikte ekonomik gelir tabana yayılırken, bu rakamın önümüzdeki yıllarda daha da artacağı öngörüldü. Sadece futbol değil diğer branşlarda da sporcu kampları için başta yeni spor salonu yapılması sektörün en önemli beklentisi haline geldi. Bu arada futbol kulüplerinin gösterdiği ilgiyle kentte konsept otel ihtiyacı daha sık dillendirilmeye başladı.



TFF 9 YILDIR ERZURUM’DA

Erzurum’un bir ‘futbol kenti’ olmasında büyük payı olan TFF’nin 2011 yılından bu yana neredeyse tüm kamplarını Palandöken’de yaptığını belirten TFF yetkilileri, potansiyelin en iyi şekilde kullanılmasının sevindirici olduğunu belirttiler. Yetkililer, “Erzurum’un serin havası, nem olmayışı, haşere sorunu bulunmaması kulüplerin arayıp da bulamadığı bir ortam. Biz TFF olarak yıllar öncesinden neredeyse tüm kampları Palandöken’de yaptık. Birçok marka ismin yer aldığı bu kurslarda Erzurum ve Palandöken’in bu özelliğiyle tanınması kamp yapan kulüp sayısının artmasında önemli bir etken oldu. Hem Türk futbolunun hem de kent ekonomisinin kazanması gerçekten çok sevindirici. Bunun artarak devam etmesi en büyük beklentimiz” dediler.



EN ÇOK BEŞİKTAŞ FORMASI GİYENLER GELDİ

Bu arada TFF’nin başarıyla organize ettiği kurslara en çok Beşiktaş formasını giyen eski futbolcular katıldı. Sergen Yalçın, Alpay Özalan, Ali Cansun, İbrahim Toraman, Mehmet Yozgatlı, Ali Güneş, Yusuf Şimşek, Rüştü Reçber, Çağdaş Atan, Gökhan Zan, Tamer Tuna, Ahmet Yıldırım, Mustafa Doğan ile birlikte Hasan Şaş, Hasan Vezir, Tarık Daşgün, Saffet Akbaş, Hasan Üçüncü, Bülent Bölükbaşı, Hüseyin Eroğlu, Semavi Uzun, Hamdi Zıvalıoğlu, Necati Ateş gibi bir döneme damgasını vuran isimler Erzurum ve Palandöken’i yakından tanıma fırsatı buldu. 100’ü pro lisans olmak üzere 2000 üzerinde teknik adam bu kurslar sayesinde Yüksek İrtifa Kamp Merkeziyle tanışırken, bu isimlerin önemli bir bölümü çalıştırdıkları takımı Erzurum’a getirdi.



NELER NELER YAPILDI

Öte yandan TFF’nin kurslarıyla birlikte bayan antrenörler de ilk olarak Erzurum’da eğitim aldı. Ayrıca Kadınlar A Milli maçına Erzurum ev sahipliği yaparken, U19 Uluslararası turnuva da yine TFF Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından başarıyla organize edildi. Bununla birlikte Futsal Avrupa Şampiyonası grup maçları da yine Erzurum’da düzenlendi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.