Bölge Haber Girişi : 15 Haziran 2010 16:00

Yücelik'e TBMM üstün hizmet ödülü!..

Yücelik'e TBMM üstün hizmet ödülü!..
TBMM Üstün Hizmet Ödülleri sahipleri belli oldu. ETSO ve Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ödüle layık bulundu.

Erzurum Ajans-Erzurum ve bölge insanına öncülük yaparak Aşkale Çimento’nun satın alınmasını sağlayan Lütfü Yücelik, TBMM tarafından onura edildi. Yücelik, 2010 yılı TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık bulundu. Alınan ödülün ve yakalanan başarıların tarifini yapan Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Yıllardan beridir verdiğimiz birlikteliğin ve başarma azminin ödüllendirilmesi bizi mutlu etmiştir.” dedi.

 
 
2010 yılı TBMM Üstün Hizmet Ödülleri belli oldu. Erzurum Ticaret ve Sanayii Odası ile Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’te bu ödüle layık görülen isimlerden biri oldu. Verilen ödülün kendileri için anlamlı ve değerli olduğunu söyleyen Başkan Yücelik, “Bizim amacımız, bu bölgede ka¬zandığımızı bu bölgeye yatırarak lokomotif görevi yapmak. Bir şirketin yürüyebilmesi için kara ihtiyacı var ama bizim te¬mel önceliğimiz sağladığımız karı bu bölgeye yatırmak. Biz yola çıktığımızda Türkiye’nin en büyükleri arasına girmeyi kendimize hedef edindik. Birileri haklı olarak bunu bir hayal olarak gördü. Ama biz hayalleri hep gerçeğe dönüştürdük. Bugün Türkiye'nin 10 yıl içinde en fazla büyüyen 100 şirketi içindeyiz. Bu aynı zamanda istikrarın da göstergesidir. Bizleri destekleyen ve bizimle beraber koşan insanları utandırmadık. Elbette zorlu ve bir o kadar da amansız mücadeleyle bu noktaya geldik. Aldığımız ödüllerde, yakaladığımız başarılarda ortaklık ruhunun bir yansımasıdır.” dedi.
 
 
YÜCELİK’E NEDEN BU ÖDÜL VERİLDİ?
 
TBMM Üstün Hizmet Ödülü, vilayetlerde bireysel olarak halka karşılıksız hizmeti amaç edinmiş; sosyal, kültürel ve ekonomik açılardan bu yolda önemli katkılar sağlamış insanların Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ödüllendirilmesi, teşvik edilmesi ve taltif edilmesini hedefliyor. Lütfü Yücelik, 1992 yılından bu yana Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda yönetim kurul başkanlığı görevini yerini getiriyor. Aşkale Çimento’da yakalanan başarı ile birlikte şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasında ciddi katkılar yaptı. Özellikle eğitim noktasında bir çok projeye ve çalışmaya vesile oldu. ETSO öncülüğünde bir özel üniversite kurulması için düğmeye basan Yücelik, Aşkale’de kız çocuklarının barınma sorununu çözmek için 100 kişilik bir kız yurdu yaptırılmasına önayak oldu. Sivil kitle örgütlerinin duyarlılığını ve dinamizmini hep savunan Yücelik, ödüle Erzurum’dan layık görülen ikinci kişi oldu. Geçtiğimiz yılda Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan bu ödüle layık bulundu.
 
 
YÜCELİK: KALKINMA ÇABALARI BİRLEŞMELİ
 
Erzurum ili 2015 yılında gelişmişlik açısından Türkiye’nin ilk yirmi ili arasında yer alması gerektiğine inandıklarını söyleyen Başkan Yücelik, “ Biz buna inanıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için yapmamız gereken tek şey planlı çalışmaktır. Tek bir plan dâhilinde ilimizdeki bütün kalkınma çabalarını birleştirdiğimizde bu hedefin hiç de hayali olmadığı görülecektir. Biliyoruz ki, Erzurum için tek başına çalışan çok kişi var, bir de bir araya gelebilsek, güçlerimizi birleştirebilsek. Sonuçların ne kadar farklı olduğunu göreceğiz.” diye konuştu.
 
 
AŞKALE ÇİMENTO NEREDEN NEREYE?
 
Aşkale Çimento, 1968 yılında kuruldu. 1971 yılında işletmeye geçti. 1993 yılında Erzurum ve bölgedeki insanı tarafından kurulan, 1000 ortaklı ERÇİMSAN şirketi tarafından özelleştirme yoluyla 31 milyon 250 bin dolara satın alındı. Özelleştirme ile birlikte hem yatırımlara hem de pazar payının genişletilmesi noktasında düğmeye basıldı. İlk etapta fabrikanın hantal yapısını ortadan kaldırmak için iyileştirme yatırımlarına start verildi. Bir çok birimde yapılan küçük yatırımlar sonucunda ciddi tasarruflar sağlandı. Aşkale Çimento, özelleştiği 1993 yılından bu yana bin ortaklı yapısı ile zor ve hatta imkânsız şartlara rağmen başarılar gerçekleştirdi. Aşkale’de zarar eden bir fabrikanın küllerinden bu gün Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Ağrı, Tercan, Erzincan, Giresun, Gümüşhane ve Gürcistan-Batum devasa sanayi tesisleri yükseldi. Yatırımlara hiç durmadan devam eden Aşkale Çimento, aynı zamanda ortaklarına da her yıl düzenli olarak kar dağıtıyor.
 
BAŞARININ KAYNAĞI: ORTAKLIK RUHU
 
1993’ten bu yana yaklaşık 290 milyon dolar değerinde yatırım ve kapasite artırımı yapan şirket, önümüzdeki yıllarda bölgenin farklı illerinde de yatırımlar planlıyor. Özelleştirmede örnek kuruluş olarak gösterilen şirket, akılcı ve kriz yönetim sistemi ile yoluna devam etti. Bu nedenle kaoslardan en az zararla kurtulmasını bildi. Çalışanların sabrı, yöneticilerin ise sıkıntıları bir an önce atlatma yönündeki gayretleri şirkete dinamizm kattı. Bu sebeple; Aşkale Çimento’yu rakiplerinden ayıran en önemli özelliği; çok ortaklı olmasına rağmen ürün kalitesi, hızlı karar alma, müşteri memnuniyeti ve kolektif ruhun hiç eksik olmaması olarak tarif ediliyor. Aşkale Çimento; 2005 yılında Trabzon Çimento, 2009 yılında Erzincan, Gümüşhane ve Van Çimento Fabrikalarını uhdesine kattı.
 
İSTİHDAM EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ”
 
1993 yılında bin ortaklı ERÇİMSAN Holding tarafından satın alınan Aşkale Çimento, Giresun’dan Van’a, Erzincan’dan Ağrı’ya, Trabzon’dan Erzurum’a, Gümüşhane’den Batum’a bir çok tesise sahip oldu. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Tesisler arttıkça daha fazla gencimiz iş imkanı buluyor, daha fazla üretim gerçekleştiriyor, ülkemize daha fazla katkıda bulunuyoruz. Bu da bizi daha fazla mutlu ediyor. Muhakkak ki, zor ve amansız bir mücadelenin ardından buralara geldik. Ortaklarımız ve çalışanlarımızın sabrı, şirket yöneticilerinin gayreti ile bu gün Türkiye’nin devleri arasında girdik. Aşkale Çimento bölge için bir moral ve umut kaynağı. Bize göre bu örnekler artmalı. O zaman hem bölge kalkınır hem de istihdam sağlanmış olur. Tabi burada birlik ve beraberlik içinde hareket etmek önemli” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.