Bölge Haber Girişi : 08 Şubat 2010 15:17

Yücelik, DAP teşviklerini değerlendirdi!..

Yücelik, DAP teşviklerini değerlendirdi!..
Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki 16 ilin de hayvancılık teşvikleri kapsamına alınmasını değerlendirdi.
Erzurum Ajans-Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, GAP’tan sonra Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki 16 ilin de hayvancılık teşvikleri kapsamına alınmasının, bölgede eski gücünü kaybeden hayvancılık sektörünün yeniden canlanması için umut olduğunu söyledi.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Doğu Anadolu Bölgesi’nin de hayvancılık teşviklerinden faydalanması yönünde başlattığı ve birçok sivil toplum örgütünün destek verdiği girişimlerin olumlu sonuç vermesinin sevindirici olduğunu kaydeden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bu çabaya ortak olan, destek veren herkese teşekkür etti.
Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren uygulamanın, bölge illerinde büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulmasını, et ve süt üretiminde verimlilik ve kalitenin artırılmasını ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik damızlık amaçlı sığır işletme yatırımlarını teşvik ettiğini belirten Başkan Yücelik, 2010-2012 yılları arasında uygulanacak teşvik kapsamında hayvancılıkla ilgili yeni yatırımların inşaatlarına yüzde 30, damızlık düve alımı ile sağım ünitesi veya soğutma makinesi gibi makine alımlarında da yüzde 40 oranında hibe desteği sağlanacağını ifade etti.
Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren müteşebbislerin bu destekleri kaçırmaması gerektiğini dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, “Umut ediyoruz ki bu destekler başta Erzurum olmak üzere bölgedeki diğer illerde hayvancılığın kalkınmasına ön ayak olur ve sektörün yeniden eski gücüne kavuşması için başlatılan bu samimi çabalar beklediği karşılığı görür.” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.