Ekonomi Haber Girişi : 13 Aralık 2016 20:15

Yöneticiler Erzurum'da eğitildi

Yöneticiler Erzurum'da eğitildi
Erzurum'un da dahil edildiği AB destekli 'Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması' projesi kapsamında 'Yöneticilerin Eğitimi' Erzurum'da gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, ESOB Başkanı Rasim Fırat'ın girişimleriyle Erzurum'un da dahil edildiği AB destekli 'Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması' projesi kapsamında 'Yöneticilerin Eğitimi' Erzurum'da gerçekleştirildi.

Ankara, Bursa, Mersin, Gaziantep, Manisa, Ordu ve Şanlıurfa'da da yürütülen ADAPTESK projesi, kendi işini kurmak isteyen potansiyel esnaflara çeşitli konular da eğitim verilmesini içeriyor. Bu kapsamda girişimcilere iş geliştirme, kişisel gelişim, iş organizasyonu, bilgi-veri toplama, bilgisayar okuryazarlığı, satış-pazarlama teknikleri, müşteri memnuniyeti, kalite yönetimi, iletişim, çevre koruma, e-ticaret, iş etiği, inovasyon, tescilli marka ve dış ticaret konularında eğitim veriliyor.

Ev sahipliğini Başkan Fırat yaptı

Projede esnaf ve sanatkâr yöneticilerinin gündelik rutinleri dâhilinde yerine getirmeleri beklenen yönetimsel, koordinasyonla ilgili ve idari meseleleri kapsayan eğitimlere de Erzurum'da devam edildi. ESOB Başkanı Rasim Fırat'ın ev sahipliğini yaptığı iki günlük seminere bölge illerinden gelen birlik başkanlarıyla birlikte 100'ü aşkın isim katıldı. Eğitimlerin ilk gününde Temel İletişim Becerileri, Sunuş Teknikleri, Problem Çözme konuları ile Esnaf ve Sanatkâr Yöneticileri için Liderlik ve İyi Yönetim Becerileri konuları işlenirken, ikinci gününde ise Esnaf Ve Sanatkârların Ekonomideki Yeri, Mesleki Eğitim ve İstihdam Edilebilirlik İlişkisi konuları ele alındı.

"Projeyi çok önemsiyoruz"

Erzurum'daki eğitimler, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Eroğlu ve Eduser Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Aişe Akpınar tarafından verilirken, ESOB Başkanı Rasim Fırat, ADAPTESK projesiyle işveren ve çalışanlara mesleki beceriler kazandırmayı, esnaf ve sanatkarların uyum yeteneğini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Rasim Fırat, "Küresel ekonomi içinde büyük küçük fark etmez esnaf kavramının artık daha farklı bir bakış açısına ihtiyacı var. Dünya'da bu iş nasıl oluyor bunu bilmek ve uygulamak gerekli. Bu nedenle projeyi çok önemsiyoruz. Yeni nesil esnaf vizyonumuz olacak" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.