Bölge Haber Girişi : 14 Ocak 2010 01:21

YÖK'ün Erzurum toplantısı sona erdi!..

YÖK'ün Erzurum toplantısı sona erdi!..
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'nun iki günlük 2009 değerlendirme toplantısı YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan yönetiminde sona erdi.

Erzurum Ajans-Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'nun iki günlük 2009 değerlendirme toplantısı YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan yönetiminde sona erdi. Toplantıya Doğu ve Güneydoğu'daki üniversite rektörleri katıldı. Özellikle yeni kurulan üniversitelerin sorunlarının ele alındığı toplantının faydalı geçtiği belirtildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan açıklama yapmadan Atatürk Üniversitesi'nden ayrıldı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin Türkiye'nin ana üniversitelerinden biri olduğunu dile getiren Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Atatürk Üniversitesi'nin Erzurum'a kazandırdıklarını Adıyaman'a kazandırma amacında olacaklarının altını çizdi. Büyük halk kitlelerinin üniversitelerden beklentileri olduğuna dikkat çeken Gündüz, "Anadolu Üniversitesi'nin, Atatürk Üniversitesi'nin yaptıklarını gören büyük halk kitleleri, kendi şehirlerinde kurulan üniversitenin de aynı şeyleri yapacağı beklentisi, umudu ile üniversiteleri selamlıyor. Bundan çok memnunuz. Fakat bunlar bir anda olacak şeyler değil. Dünyanın her yerinde üniversitelerin kurulması çok zor. Bundan dolayı bir buçuk gündür yoğun bir şekilde yaşanan ve yaşanması muhtemel sorunları masaya yatırdık." dedi. Tartışılan konuların ciddi sonuçlar oluşturacağı tahmininde bulunan Gündüz, 30-40 yıl önce kurulan üniversitelerin bulundukları şehirlere kazandırdıklarını 15-20 yıl sonra yeni kurulan üniversitelerin sağlayacağının altını çizdi.

Faydalı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini kaydeden Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan ise üniversitelerin bulundukları coğrafyaya olan etkisine dikkat çekti. Üniversitelerin şehrin ekonomisine, kültürüne, bilimine katkı sağladığını ifade eden Aslan, "Toplantıda üniversite çalışmaları nasıl halka sunulabilir? Halkla nasıl içli dışlı bir üniversite onulunabilir? sorusunun cevabı arandı." şeklinde cümlelerini tamamladı. (Cihan)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.