Bölge Haber Girişi : 30 Aralık 2010 19:20

YÖK'ten Kürtçe bölüme onay!..

YÖK'ten Kürtçe bölüme onay!..
Muş Alparslan Üniversitesi Kürtçe bölüm açmak talebiyle YÖK'e başvurdu.

Erzurum Ajans-Mardin Artuklu ve Bingöl Üniversitesi'nden sonra Muş Alparslan Üniversitesi de Kürtçe bölüm için başvurdu. YÖK "Mahsuru yok" yanıtını verdi.  Muş Üniversitesi talebini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Dolmabahçe'de rektörlerle buluştuğu toplantıda gündeme getirdi.

Başbakan Erdoğan ise YÖK'e sordu. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da, "Bizim için mahsuru yok " dedi.

YÖK ilk Kürtçe bölüm başvurusu yapan Mardin Artuklu Üniversitesi'ne önce talebe sıcak baktığını söylemişti. Ancak daha sonra bölüm değil sadece Kürtçe Enstitü açılmasına izin vermişti. Gerekçesi de Kürtçe bölüm için yeterli akademisyenin bulunmadığı ve akademik kadronun yetişebilmesi için öncelikle bir enstitünün kurulması gerektiğiydi.

Bu arada Kuzey Irak'taki üniversitelerin de YÖK'e "Kürtçe öğretim elemanı açığı varsa, gönderebiliriz " dediği öğrenildi. Ancak bu talep de reddedildi, iç siyasi tartışmalar nedeniyle...

Ama Erbil'de Türk üniversitesi kurulması için çalışmalar başladı. YÖK Kuzey Irak'tan gelen bu talebi yerinde buldu, adım atma kararı verdi. Sadece bu değil, YÖK'te reform çalışmaları da hızlandı.  YÖK Başkanı, "Logo değişimi için bir yarışma açabiliriz " dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.