Bölge Haber Girişi : 10 Aralık 2010 00:07

YÖK'te katsayı farkı kaldırıldı!..

YÖK'te katsayı farkı kaldırıldı!..
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu orta öğretimde düz liselerin Anadolu lisesi seviyesine getirilmesiyle bu liselere girişlerin sınavsız yapılacağını söyledi.

Rabi ÇETİN-Erzurum Ajans-Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu orta öğretimde düz liselerin Anadolu lisesi seviyesine getirilmesiyle bu liselere girişlerin sınavsız yapılacağını söyledi.


Okul ve yurt açılışları için Erzurum'a gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Anadolu liselerine sınavsız geçiş ve yüksek öğrenimde öğrencilerin ikinci fakülte okuyabilmeleri ile ilgili açıklamalrda bulundu.

İkinci Fakültede okuyabilme il ilgili açıklama  yapmaktan çekinen Milli Eğitim Bakanı Çubukcu, bu konuda açıklama yetkisinin YÖK'ün olduğunu belirtti. ardından YÖK'ün sosyal bilimler lisesinde ve diğer sosyal alanda eğitim gören öğrenciler ile ilgili kat sayı farkını ortadan kaldırdığını hatırlatan Bakan Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eskiden olduğu gibi sosyal alanda da, Türkçe ve matematik alanlarında da olsa her öğrencinin yüksek öğrenimde her alanı seçebileceğini söyledi.

Düz liselerin Anadolu liseleri olması ile ilgili de açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu, böyle bir proje ile eğitimde belli bir kaliteyi yakalamaya çalıştıklarını dile getirdi. bu projeden sonra okulların ikiye ayrılacağını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Çubukçu konu ile ilgili son olarak şunları dile getirdi; " Bütün okullarımız Anadolu lisesine dönüştürüldükten sonra eğitim sistemimiz ikiyi ayrılacak. Mesleki eğitim ve akademik olarak yüksek öğrenime hazırlayan Anadolu liselerimiz. Bunun dışında fen liseleri ve sosyal bilim liseleri olmaya devam edecek ve Anadolu liselerine bütün orta öğretim kurumları; bu düzeye geldikten sonra o zaman sınavla girmeye gerek kalmayacak, sınavsız geçiş imkânı verilecek"


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.