Ekonomi Haber Girişi : 07 Şubat 2017 17:22

Yenigün Gazetesi, artık baskı sektöründe!

Yenigün Gazetesi, artık baskı sektöründe!
Erzurum'daki baskı sektörü, önümüzdeki günlerde yepyeni bir soluğa kavuşacak.
Erzurumajans-Erzurum'daki baskı sektörü, önümüzdeki günlerde yepyeni bir soluğa kavuşacak. 

Yenigün Gazetesi, baskı öncesi teknolojisi de dahil olmak üzere modern bir baskı tesisini Erzurum'un hizmetine sokacak. 

Erzurum'da günlük olarak yayın yapan Yenigün Gazetesi, Erzurum'a yepyeni ve son derece modern bir baskı tesisi kazandırmaya hazırlanıyor. Baskı öncesi teknolojilerinin yanı sıra, aynı anda dört renk birden baskı yapabilen makina parkının da bulunduğu yatırım, önümüzdeki günlerde Erzurum'un hizmetinde olacak.

Yenigün Gazetesi, "Çakır Medya" adı altında baskı sektörüne de "Merhaba" demeye hazırlanıyor. Baskı öncesi hizmetlerden baskı süreci ve sonrasına kadar verilebilecek tüm hizmetler için Erzurum'a yepyeni bir tesis kazandıran Yenigün, yaklaşık maliyeti 1 milyon lirayı bulan komplike yatırımın kurulum çalışmalarına başladı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Musa Çakır, "Erzurum'da çok büyük bir eksikliği ortadan kaldıracak olan bu yatırım, şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

ERZURUM'A "BASKI ÖNCESİ" DOPİNGİ

"Çakır Medya" adıyla Erzurum'a kazandırılacak olan tesis hakkında bilgiler veren Mehmet Musa Çakır, söz konusu yatırımın iki aşamalı olduğunu belirtti. Çakır, "Tesisimizde birinci aşama; baskı öncesi teknolojilerinden oluşuyor. Matbaacılık için matbaada baskıdan önce hazırlık aşaması denildiği anda akla, CTP dediğimiz bilgisayardan kalıba pozlandırma gelir. Bu teknoloji günümüzde sık kullanılan bir teknolojidir. Ofset baskının daha kolayı olan CTP ile kalıba aktarım yapılırken filme gerek duyulmadan baskı işlemi rahatlıkla yapılabilir. Günümüzde matbaada baskıdan önce hazırlık aşaması çalışmalarında CTP'den yararlanılmaktadır" diye konuştu.

Bu sistemin Erzurum'da ihtiyaca cevap veremeyecek düzeyde yetersiz olduğunu vurgulayan Çakır, "Erzurum'daki birçok baskı tesisi ve matbaa, CTP teknolojisi ihtiyacını başka şehirlerden karşılamak zorunda kalıyor. Yapacağımız bu yatırım sayesinde Erzurum'daki matbaacılık sektörüne de rahat bir nefes aldırmış olacağız. Tesisimiz, baskı öncesi faaliyetler için şehrimizdeki bütün matbaaların emrinde ve hizmetinde olacak" dedi.

EL DEĞMEDEN BASKI HİZMETİ...

YENİGÜN Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Musa Çakır, Çakır Medya'nın ikinci aşama yatırımının ise, baskıya yönelik olduğunu ifade etti. Erzurum'da konuşlandırdıkları dev makina parkının modern teknoloji ürünü olduğunu vurgulayan Çakır, söz konusu makina parkının, neredeyse el bile değmeden baskı yapmaya imkan sunacağını kaydetti. Aynı anda dört renk baskı yapabilen sistem sayesinde Erzurum'da gazeteden dergiye, broşürden afişe, el ilanlarından kitaba varıncaya kadar akla gelebilecek her türlü baskı işleminin mümkün olacağını dile getiren Mehmet Musa Çakır, Erzurum'a böyle bir teknolojik imkanı kazandırmış olmaktan duydukları mutluluğu getirdi. Çakır, "Yeni tesisimiz, Erzurum'da baskı sektörüne yeni bir soluk ve renk kazandıracak" ifadesini kullandı.

GAZETENİZ YENİGÜN'E YEPYENİ BİR YÜZ...

Öte yandan Mehmet Musa Çakır, kurulum süreci henüz devam eden tesisin faaliyete başlamasıyla birlikte Yenigün Gazetesi'nin de yepyeni bir yüze kavuşacağını müjdeledi. Gazetenin birinci sınıf renkli kuşe kağıda basılı ilk ve arka kapağıyla HD kalitesinde olacağını ve Erzurum'da yazılı basına parlak bir yüz kazandıracağını anlatan Çakır, "Baskın öncesi sistemimizi kurduk, şu anda test faaliyetlerimiz sürüyor. Baskı makinalarımız için de Erzurum'a özel olarak getirdiğimiz ekip, 7/24 çalışıyor. Kurulum çalışmaları bittikten sonra birbirleriyle entegre halde hizmet vermeye başlayacak olan tesisimiz sayesinde Erzurum'daki baskı sektörünün yüzü yeniden Erzurum'a dönecek. Haliyle bu tesis Erzurum için katma değer üretecek, yeni istihdam anlamına gelecek" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.