Bölge Haber Girişi : 13 Kasım 2010 01:53

Yeni yatırımcılar bekleniyor!..

Yeni yatırımcılar bekleniyor!..
Erzurum'daki Birinci Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 160 dönümlük yeni bir alan dahil edildiği bildirildi.

Erzurum Ajans-Erzurum’daki Birinci Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB), 160 dönümlük yeni bir alan dahil edildiği bildirildi. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Bakaç, 23 fabrikanın kurulabileceği alana yatırımcı beklediklerini söyledi.

Gel-Gör Cağ Kebap Lokantası’ndaki yemekli toplantıda Vali Sebahattin Öztürk, Emniyet Müdürü İbrahim Çelik ve gazetecilerle bir araya gelen Birinci OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Bakaç, kentteki sanayiyle ilgili bilgi verdi. 1974’de kurulan Birinci OSB’nin alt ve üstyapısıyla Türkiye’deki OSB’ler arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Bakaç, aynı alandaki 160 dönümlük alanın OSB’ye dahil edildiğini söyledi. Üretimi ve istihdamı artırmak için çalışan işadamları olarak OSB’de yatırım yapacak yeni girişimcilerle görüşmeler yaptıklarını ifade eden Bakaç, “Bu amaçla OSB Yönetim Kurulu ve bölge müdürlüğü, kentte yatırım yapacak, yüksek istihdam sağlayacak ve sahip olunan elverişli imkanlardan faydalanacak tüm yerel ve ulusal firmaları Erzurum’a davet etti.

Yatırımcılara satışı yapılacak arsaların ödemeleri 30 ay vadeli olarak gerçekleştirilecek. Yeni alanın elektrik, su, telefon ve doğalgaz gibi tüm hizmetleri parsel girişine kadar ücretsiz yapılıp teslim edilecek. 23 fabrikanın yada tesisin yapılacağı alan için bir çok firmayla görüştük. Şu ana kadar çağrı merkezi kurmayı düşünen Vakıfbank, bölgeyle yakından ilgilendi. İlgili banka söz konusu yatırımı yaparsa kent için önemli bir iş istihdamı sağlanmış olur” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.