Siyaset Haber Girişi : 05 Temmuz 2018 12:08

Yeni kabine öncesi MHP'li Bakan ve bürokrat zirvesi

Yeni kabine öncesi MHP'li Bakan ve bürokrat zirvesi
MHP’li bir ismin kabinede yer alıp almayacağı merak konusu olurken, gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin sonrasında kuracağı kabineye çevrildi.
Erzurumajans-MHP’li bir ismin kabinede yer alıp almayacağı merak konusu olurken, gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin sonrasında kuracağı kabineye çevrildi.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un aktardığına göre Genel Başkan Devlet Bahçeli yeni dönemde kabinede partili bir bakanın olması konusuna mesafeli davranırken MHP kulislerinde, bürokraside bakan yardımcılığı ve genel müdürlükler gibi yerlerde Ülkücü kadrolara yer verilebileceği konuşuluyor.

ZİRVE YAPACAKLAR

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne ilişkin yetki ve sorumluluklarının ne olacağını belirleyen kararnamelerin hafta sonuna kadar çıkacağı ifade ediliyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığına bağlı ofisler gibi bazı hususların da kararnameyle belirlenmesi bekleniyor. Bunun içinde MHP ile AK Parti temsilcilerinin cumaya kadar bir araya gelerek bununla ilgili bir değerlendirme toplantısı yapacağı öğrenildi.

MHP kulisleri hareketli. Partide bakan yardımcılığı ve genel müdürlük gibi makamlarda Ülkücü kadrolara yer verilebileceği konuşuluyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bürokrasiden MHP’ye yakın bir ismi ataması durumunda önce MHP lideri Bahçeli’nin fikrini alması gerektiği ifade ediliyor.

MHP kaynakları, Erdoğan’ın kabineyi istediği gibi kurabileceğini ve partilerinin de asla bir beklenti içinde olmadığını ifade etti. Kaynaklar ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi takdiri doğrultusunda her kesimden insana yürütmede görev verebileceği ve MHP’nin de hem Cumhur İttifakı’nın gereği hem de kuvvetler ayrılığı prensibi uyarınca bu duruma saygı duyacağı belirtiliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.