Yazık Olur...

Ligin ilk yarısı şok bir Ankaragücü mağlubiyeti sonrası BB Erzurumspor’da teknik direktörlük serüvenine başlayan Mehmet Özdilek’in 17 haftalık macerası “Şifo” lakabıyla başladı “Şifa” lakabıyla devam etti...

Çünkü gerçekten elinde ki kadroyu iyi kullananan maksimum verim alan bir Mehmet hoca vardı. Ancak ilk yarının sonlarına doğru kadro tercihinde yapılan yanlışlar bugünlerin sinyallerini vermeye başlamıştı.

BB Erzurumspor’da bir gerçek var; topu kendi kalesine  ne kadar yakın oynayıp oyunu yarı sahasında kabul ederse o kadar rakibe pozisyon verip sahada boynu bükük ayrılıyor. Sezonun ilk yarısı kısıtlı kadro nedeniyle bu durumu anlarım. Ancak şu an sizin elinizde hücum silahları varken bu silahları kullanmak yerine sürekli sos veren savunma kalkanını kullanırsanız mağlubiyet kaçınılmaz olur.

Mesela; Skor 1-1 iken oyunda kötü olan Emrah’ın yerine Taylan değişikliği yapılarak orta saha güçlendirilse, Emrah’ın bölgesine ise Obertan çekilse hem takım önde basar hem de kontra şansın artar...  Ancak işte maalesef B planı eksikliği maç içerisinde bunları üretmenize engel oluyor.

BB Erzurumspor bugün kısır ve hücumda alternatifi olmayan görüntü vermesinin sebebi ise Obertan’a uygulanan sıkı markaj ve beklerin hücuma çıkma özelliklerinin olmayışıydı diyebiliriz. Bunlara Emrah’ın kötü futboluda  eklenince üretkenlikten yoksunluk kaçınılmaz olur.

Serkan Kurtuluş ilk geldiğinde şaşırdığım için şu an ki duruma şaşırmıyorum. Auremir ile yolları ayırıyorsanız daha iyisini almaya mecbursunuz. Maliyeti yok diye cazip gelen futbolcu, size belki de bir sezona mal olarak gelecek sezonun 30-40 milyonluk bütçesinden edecek.

Kimse kusura bakmasın ancak profesyonel transfer “idare eder” mantığıyla olmaz. Bir futbolcuyu transfer ederken enine boyuna iyice ölçmeniz lazım.

BB Erzurumspor yönetimi sırat köprüsünde. Ya yarın Mehmet hocayla yollar ayrılır ya da sonuç ne olursa olsun sezon sonuna kadar devam edilir. Çünkü işler istediğiniz gibi gitmezse iki hafta sonra yolları ayırmanın bir anlamı kalmaz.

Herşey bitti mi?

Tabiki hayır... Göztepe ve Bursa maçları var. Daha oynanacak çok mücadele var.

Ancak Mehmet hocanın futbolculuk kariyerinin hatırına sessiz kalınmadan oturup konuşulması lazım. Yoksa yönetimin devre arası transferde ki  emeğine ve bu taraftarın çektiği cefaya yazık olur...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • levent TİZGİLİ 01 Ocak 1970 02:00

    Burak DÖŞER abi senin yazılarını her zaman okuyorum ve analizlerine hayran kalıyorum .Bu yazında diğer yazıların gibi eline koluna, kaleminin mürekkebine, bilgisayarın tuşuna sağlık tşk ederiz.

  • Aaa 01 Ocak 1970 02:00

    İlk defa yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Aldığı her topu kaybeden İbrahimi 90 dk sahada tutan ve çıkaracağı adamı bile seçemeyen hoca ile ligde kalmak mümkün değil.

  • Selim 01 Ocak 1970 02:00

    Mehmet hoca ile yollar Konya maçı sonrası ayrılmalı idi. Bu hamle geciktice takım dibe doğru gidiyor. Bu bir gerçek hoca adayım Yilmaz Vural kariyeri bilgisi ve tecrübesi ile takımı ligde tutar.