İlçeler Haber Girişi : 25 Ekim 2017 21:00

Yavi Şehitleri mezarları başında anıldı

Yavi Şehitleri mezarları başında anıldı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğün tarafından 25 Ekim 1993'te Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi beldesinde bölücü hainler tarafından 33 masumun şehit edildiği katliamın 24'üncü yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğün tarafından 25 Ekim 1993'te Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi beldesinde bölücü hainler tarafından 33 masumun şehit edildiği katliamın 24'üncü yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, ASP Müdür Yardımcısı İsmet Erdal, Aile ve Sosyal Politikalar Şube Müdürleri Eyüp Yeniyıldız, Cevat Çimen, Süleyman Duman ve kurum çalışanları Çat'ın Yavi Beldesindeki şehitlik anıtını ziyaret etti.

İlbaş, burada yaptığı açıklamada, hain terör örgütünün sivil vatandaşları hedef alan Yavi ve Erzincan Başbağlar gibi katliamların unutulmayacağını ifade etti.

Şehitliğin önemine vurgu yapan İlbaş, ''Vatanın bütünlüğüne, devletin dirliğine, milletin birlik ve beraberliğine göz dikmiş hainler tarafından sahnelenen katliamda, canlarını feda eden 33 şehidimizi rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet Tarihimizin en kanlı ve en büyük terör katliamlarından olan Yavi katliamının tetikçilerini, onların destekçileri ve işbirlikçilerini, vatanın birliği, milletin beraberliği ve devletin dirliğine kastedenleri bir kez daha lanetliyor, 24 yıldan bu yana acısı dinmeyen Yavi halkına tekraren başsağlığı diliyoruz. Ve diyoruz ki.. Hainler dün olduğu gibi, bugün de asla emellerine ulaşamayacak, milli birlik ve beraberliğimiz ilelebet devam edecektir. Şehit yakınları ve gazilerimize yönelik hizmetlerimize yoğunlaşmaya devam edeceğiz'' dedi.

ASP İl Müdür Yardımcısı Erdal ise şehitlik gibi ulvi bir makama ulaşan Yavililerin asla unutulmayacağını belirterek, katliamı yapan vatan hainlerinin emellerine ulaşamayacağını ifade etti.

Çat Yavi katliamında gazi olan Cevat Menteş ise o gün yaşadıklarını hiçbir zaman unutamadığını belirterek, bu büyük acıyı hala yüreğinde taşıdığını anlattı.

Konuşmaların ardından ASP İl Müdürü İlbaş, İl Müdür Yardımcısı Erdal ve beraberindekiler şehitler için dua okudu. Erdal, şehit mezarlığı ziyaretinde aşrı şerif okuyarak, şehitleri rahmetle yad etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.