Bölge Haber Girişi : 26 Ekim 2009 01:39

Yavi şehitleri dualarla anıldı!..

Yavi şehitleri dualarla anıldı!..
Çat İlçesi'ne bağlı Yavi Beldesi'nde, 16 yıl önce, 25 Ekim 1993 tarihinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği eylemde şehit düşen 33 kişi dualarla anıldı.

Erzurum Ajans-Yavililer, tüyler ürperten 16 yıl önceki o katliam gecesini hiç unutamıyor. Aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu 33 kişiyi bir kahveye doldurup otomatik silahlarla tarayarak şehit eden teröristlere, her gün lanet okunurken, Yavi halkı katliamın her yıldönümünde kabirleri başında dualarla anmaya devam ediyor. Bugün öğlen satalerinde Çat Kaymakamı Hasan Balcı, Belediye Başkanı BBP'li A. Halik Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Fatih Çetinkaya ve çok sayıda belde sakini katıldı.

Yavi Belediye Başkanı Yılmaz, beledeye ait mezarlıkta tahsis edilen özel bir şehitlikte yatan hemşerilerini rahmetle andıklarını söyledi. Yavi’ye düşen ateşin, aradan 16 yıl geçmesine rağmen yürekleri yakmaya devam ettiğini ifade eden Yılmaz, “Allah düşmanıma bile böyle bir acı göstermesin. O gece evlatlar yetim kaldı, çoğumuzun yüreğine kardeş, eş, dost ve akraba açısı düştü. Bu acı 16 yıldır da hiç dinmeden sızlıyor” dedi.

Yavi'de katledilenlerin her yıl dönümü dışında cuma günü kabirleri başında dualarla anıldığını anlatan Belediye Başkanı Yılmaz, “PKK'lı teröristler, evlerinden silah zoruyla aldıkları vatandaşlarımızı bir kahveye toplayarak PKK lehinde propaganda yapıyorlar, daha sonra otomatik silahlarla tarıyorlar. Saldırıda, aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 33 kişi şehit oluyor, 50 kadar insan da yaralanıyor. Teröristler, evleri de ateşe verdikten sonra kaçıyorlar. Bu acının izleri tazeliğini korurken, saldırıda şehit düşen Yavilileri her fırsatta anıyor, onlara dualar ediyoruz. Yaşadığımız bu acıya rağmen bin canımız olsa, vatanımız uğruna yine feda ederiz. Biz şehitlerimiz için dualar edeceğiz, onlar da bizlere şefaat edecekler. Biz de, şühedadan aldığımız bu güçle, atalarımızın kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklara namert eli sürdürtmeyeceğiz” diye konuştu.

Köye bir kilometre uzaklıktaki Şehitliğe protokolle birlikte giden köyleler burada saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. 6 yaşındaki Zeynep Okçi'nin esbere okuduğu İstiklal Marşı ise herkesi duygulandırdı. (Kerim Burucu/Hürriyet)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.