Bölge Haber Girişi : 11 Mart 2010 18:37

Yarışlar öncesi kar üstünde bindallı!..

Yarışlar öncesi kar üstünde bindallı!..
Türkiye Kayak Federasyonu 2010 yılı faaliyet programında yer alan yurtiçi uluslararası yarışmalar (Alp Disiplini, Snowboard, Kayaklı Koşu) Palandöken’de start alıyor.

Erzurum Ajans- Palandöken Dağı'nda düzenlenen organizasyonda, kayaklı koşu, snowboard ve alp disiplini branşlarında toplam 24 ülkeden 148 sporcu mücadele edecek. Palandöken Dağı'nda düzenlenen açılış törenine, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Buz Hokeyi Federasyonu Asbaşkanı Serhat Enyüce, Erzurum İl Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Çintimar ile sporcular katıldı.

Kayak Federasyonu Başkanı Ayık, yaptığı konuşmada, Palandöken'de ilk defa bu kadar geniş çaplı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Palandöken'de daha önce de birçok uluslararası düzeyde organizasyonun düzenlendiği hatırlatan Ayık, ''Bu organizasyonun öncekilerden çok daha anlamlı ve önemli olduğunu düşünüyorum. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesi düzenlenen ilk ve tek resmi organizasyondur'' dedi.

Ayık, FISU ailesinden birçok yabancı uzmanın organizasyonu görmek için Erzurum'a geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''FISU ailesinden birçok uzman misafirimiz bizi denetlemek, organizasyonu nasıl yaptığımızı görmek için burada. Onun için bu organizasyon ayrı bir anlam ve önem taşıyor. Dolayısıyla ilk ciddi ve resmi organizasyon. Bundan dolayı heyecanlıyız. Yarışlara toplam 24 ülke katılıyor. İlk defa bu kadar çok ülkenin iştirak ettiği uluslararası bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. İnşallah 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda da çok iyi bir organizasyon gerçekleştireceğiz. 2011'de çok iyi bir organizasyon için el ele verdik.''

Düzenledikleri organizasyonda 3 dalda yarışma yapılacağını vurgulayan Ayık, ''Alp disiplininde 22 ülkeden 80 sporcu, kayaklı koşuda 9 ülkeden 43 sporcu ve snowboarda 4 ülkeden 25 sporcu mücadele edecek. Türkiye'de ilk defa uluslararası showboard şampiyonası düzenleniyoruz. Bunun da heyecanını, mutluluğunu yaşıyoruz'' diye konuştu.

Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz da 11 ay sonra 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları organizasyonunu düzenleyeceklerini belirterek, bu organizasyonda 50-60 ülkeden gelecek sporcuları ağırlayacaklarını söyledi.

Korkmaz, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları hazırlıklarının master planında öngörülen biçimde ilerlediğini bildirdi.

Konuşmaların ardından bindallı ekibi tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.