Bölge Haber Girişi : 09 Mart 2011 14:39

Yarırmcılara Konaklı'da yer tahsisi!..

Yarırmcılara Konaklı'da yer tahsisi!..
25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'yla kış sporlarında dikkati çeken Erzurum'da Konaklı Kayak Merkezi'ndeki boş arsalar için tahsis duyurusu yapıldı.

Erzurum Ajans-25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’yla kış sporlarında dikkati çeken Erzurum’da Konaklı Kayak Merkezi’ndeki boş arsalar için tahsis duyurusu yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, için 90 milyon lira harcanarak yapılan Konaklı Kayak Merkezi’ne bin yatak kapasiteli iki otel yapılması amacıyla, arsa tahsisi yapacak.

Palandöken Dağının devamında olan, şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan 460 hektar arazi üzerine kurulu Konaklı Tatil Kenti ve Kayak Merkezi’nde, yüksek kar kalitesiyle kayak yapmaya elverişli doğal pistleri bulunması dolayısıyla 1987’de master planı yapıldı. Bu güne kadar İl Özel İdaresi’ne ait arazi üzerinde 6 yer tahsisi yapılmasına karşın herhangi bir yatırımın yapılmadığı kayak merkezine, 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları nedeniyle 89 milyon 809 bin 260 lira harcandı. Özel sektörün otel yapması için 114 bin metrekare alanın ayrıldığı, hizmet binası, kafeterya, bakım binası, günübirlik ihtiyaçların karşılaması için kayak kiralama, satış, gişe hizmetleri, kafe, yemekhane, dinlenme, servis üniteleri, liftler, gölet, suni kar yapma sitemleri, yol ve otopark liftleriyle alt yapı hizmetinin tamamlandığı kayak merkezindeki İl Özel İdaresi’ne ait 2 arsa daha yeni yatırımcılar için tahsise çıkarıldı.

3 bin 176 metre yüksekliği ve 150 gün süren kayak sezonuyla Palandöken, Erciyes, Uludağ, Kartalkaya ve Sarıkamış’ı geride bırakan Konaklı Kayak Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Tahsisler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen tahsisle, 14’er dönümlük 2 iki arsaya 500’er yataklı iki otel yapılması hedefleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan tahsis duyurusunda, “2634 sayısı Turizmi Teşvik Kanunu ve bu Kanunun 8’inci maddesine dayanılarak çıkartılan Kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi hakkında yönetmelik hükümlerine uygun olarak turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. Bu doğrultuda Konaklı Köyü köy içi mevkisinde İl Özel İdaresi’ne ait 14’er dönüm arazi 500’er yataklı iki ayrı otel yapılmak üzere tahsis edilecektir” denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.