Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Yardım uçakları Erzurum`a inmeye başladı

Yardım uçakları Erzurum`a inmeye başladı
Van depreminin ardında Ukrayna`nın gönderdiği getiren uçak Erzurum Havalimanı`na indi.

Erzurum Ajans-van`da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardında Ukrayna`nın gönderdiği ve içerisinde 20`şer kişilik 4 adet özel ısıtmalı çadır bulunan yardım uçağı Erzurum Havalimanı`na iniş yaptı.

 

Ukrayna Acil Durumlar Bakanlığı Afet Dairesi Başkanı Sergi Larvrinanka liderliğinde Van`daki depremzedelere gönderilmek üzere Erzurum`a iniş yapan yardım uçağından 20`şer kişilik 4 çadır çıktı. Ukrayna`dan gelen heyeti karşılayan Vali Yardımcısı Özgür Arslan, yardımların TIR`a yüklenerek hızlı bir şekilde Van`a gönderileceğini belirterek, "Çadırların ısıtma sistemi var. 20`şer kişilkten 4 adet çadır gönderdiler. Bu tür afet durumlarında tüm yardımlara açığız. Bu gece 23.00`da İtalya`dan, 03.00`da da Paris`ten bir yardım uçağı gelecek. Erzurum, Van`a yapılacak uluslararası yardımların merkezi olacak" dedi.

 

Afet Dairesi Başkanı Sergi Larvrinanka ise "Ukrayna olarak her zaman yardıma hazırız. Bu tür durumlarda arama kurtarma ekiplerimizde yardımınıza hazır durumda. Depremzedelere çok geçmiş olsun diliyorum" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.