Spor Haber Girişi : 21 Aralık 2017 19:30

Yarar'ın iddialarına Usta'dan cevap geldi

Yarar'ın iddialarına Usta'dan cevap geldi
Kayak Federasyonu Başkanı Yarar'ın iddialarına Usta'dan cevap geldi...
Erzurumajans-Erzurum Palandöken'de mili takım seçmelerinde çıkan olayların ardından Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar'ın iddialarına Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta'dan açıklama geldi.

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta, kendi oğlunun kampta olmasından dolayı Palandöken'e gittiğini ve yaşanan hadiselerin kendilerine yönelik bir komplo olduğunu iddia etti. Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği olarak yer yıl farklı illerde seminer düzenlendiğini anlatan Usta, "Kars Sarıkamış'ta kayak öğretmenlerinin sezon öncesi değerlendirme yapması için seminer kararı aldık. Bu semineri yaparken bir anda duyduk ki düzenlenmemesi için Kars, Bursa valilikleri ve Sarıkamış Kaymakamlığı'na dilekçeler yazılmış. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Kars'ta federasyon seçimlerde aday çıkartacağımızı düşünerek, seminerleri sabote etmek için dilekçeler yazmış. Bu seminerimizi yaptık. Niyetimiz Türk kayağına hizmettir" şeklinde konuştu.

"Bu kurguyu ben ve öğretmenler derneğinin organize ettiği yazılmış"

Kendi oğlunun milli takımda kayak sporu ile uğraştığını anlatan Yahya Usta, "Benim oğlum milli takımda kayak yapıyor ve olimpiyata gitme noktasında en büyük adaylardan birisidir. Avrupa'dan 7 tane madalya getiren tek sporcudur. Erzurum'da milli takım kampında ben veli olarak oğlumu ziyarete gittim. Kayak öğretmenleri dernek başkanı olarak değil, bir baba, veli olarak ben oradaydım. Orada bize bir komplo düzenlendi. Oğlum ve 4 sporcu pist açma görevindeydi. Bir diğer sporcu pist açma esnasındaydı. Hocalarımızdan biri parkurda hata yapıyor ve olmaması gerektiği yerde duruyor. Yarışçı arkasından geçerken o da kenara kaçıyor. Orada değerlendirmeyi sıkıntıya sokacak da bir durum yok. Çünkü bir yarışma değil, pist açıcıdır. Bitiş çizgisi geçilince, kayak hocamızın, federasyon tarafından organize edilen 30'a yakın çalışan tarafından üzerine çullanılmış. Ben o dakikalarda başlangıç çizgisindeydim. Bunu duydum ve aşağı indim. Hocaya 30 kişinin vurduğunu görünce müdahil oldum. Bu basına farklı şekilde yansıdı. Bu kurguyu ben ve öğretmenler derneğinin organize ettiği yazılmıştır. Ben 1-2 kişiyle oraya gitmişim. Bunu yapabilir miyim? Ben milli takımda yıllarca forma giymişim. Bu olaylar yaşandıktan sonra Erzurum'dan uçağa binmemiz gerekirken, Kars üzerinden bizi yolcu ettiler" diye konuştu.

Olayın geçmişi

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erzurum'da milli takım seçmelerinde çıkan kavgaya kayak hocalarının sebep olduğunu iddia etmişti. Palandöken'de düzenlenen milli takım seçmelerindeki kavgada 2 kişi yaralanmış, 5 kişi gözaltına alınmıştı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.