Spor Haber Girişi : 19 Nisan 2018 10:40

Yarar'ın gözü döndü

Yarar'ın gözü döndü
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, 10 Mayıs’ta yapılacak 4’üncü Olağan Genel Kurul öncesinde kendisine destek vermeyen Milli Takım antrenörlerinin işine son verdi. Oy hakkı olmayan antrenörler büyük şok yaşadı.
Erzurumajans-Türkiye Kayak Federasyonu’nda yaklaşan 4’üncü Olağan Genel Kurul öncesinde Başkan Erol Yarar adeta antrenör kıyımı başlattı. Başkan Yarar’ın talimatıyla telefonla aranan Milli Takım antrenörlerine “Erol Yarar’ı mı yoksa Fatih Kıyıcı’yı mı destekliyorsunuz?” diye soruldu. Oy hakkı olmayan antrenörler, “Biz saha elemanıyız, taraf değiliz” demelerine rağmen işsiz kaldı. İlk etapta 5 Milli Takım antrenörünün iş akitleri feshedilirken, listede 20’yi aşkın çalışanın olduğu öğrenildi.

Telefonda şok oldu

İşten çıkarılan ilk isim üç yıldır Snowboard Milli Takım antrenörlüğünü yürüten Yusuf Tangüzel oldu. TKF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Pehlivan’ın kendisini telefonla aradığını anlatan Tangüzel, şunları söyledi. “Hüseyin Bey aradığında ilk olarak Fatih Kıyıcı’nın toplantısına katılıp katılmadığımı sordu. Katılmadığımı söyledikten sonra, ‘Başkan yanımda hoparlörü açtım. Sen kimden yanasın?’ diye sordu. Ben saha elemanıyım demem rağmen ısrarla kimden yana olduğumu söylememi istiyordu. Bende Fatih benim Asbaşkanımdı, biz birlikte çalışıyorduk, o benim arkadaşım. Ama benim oyum yok dedim. ‘Sen bana net olamadın. Birlikte çalışmamız etik değil. İş akdini feshediyoruz’ deyip telefonu kapattı. Bir gün sonrada federasyondan arayıp tazminatımı ödeyeceklerini söylediler. Oy hakkı olmayan antrenörlerin ne suçu var. Bizi işsiz bıraktılar.”

Delil gösterin istifa edeyim

Son dört yıldır Kayakla Atlama Milli Takım antrenörlüğü görevini sürdüren Bilal Albayrak da “Sen Fatih için çalışıyormuşsun” denilerek işten çıkarıldı. Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Pehlivan tarafından telefonla arandığını belirten Bilal Albayrak, “Hüseyin Pehlivan telefonu açar açmaz, ‘Duyduk ki Fatih Kıyıcı için çalışıyor muşsun?’ dedi. Ben de delil gösterin istifa edeyim karşılığını verdim. ‘Erol Yarar mı Fatih Kıyıcı mı?’ diye sordu. Benim işim spor, ben saha adamıyım dememe rağmen ısrarla tarafını belli et diyordu. Benim oyum yok ve işimin başındayım, taraf değilim dedim. Israr edince ben de Fatih çocukluk arkadaşım dedim. Sonrasında federasyondan arayıp işten çıkarıldığımı söylediler” diye konuştu.

Kayak takımlarını yakarak Yarar’ı protesto etmişlerdi

Daha öncede vefat eden eski federasyon başkanlarını delege listesine alan Başkan Erol Yarar, antrenör kıyımıyla camianın büyük tepkisini çekti. Genel Kurul öncesi bir takım siyasiler aracılığıyla delegeler üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığı öne sürülen Yarar’ın, adaylık için henüz 45 imza toplayamadığı öğrenilen Erkan Yeşilova ile ittifak kuracağı kulislerde konuşulmaya başlandı. Geçtiğimiz Ocak ayında Bursa Uludağ’da kayak takımlarını yakarak Erol Yarar ve yönetimini protesto eden Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği üyelerinin de bu ittifakla birlikte Yarar’ın yanında yer alacak olması, kulislerde ‘bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ yorumlarına sebep oldu. 

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.