Spor Haber Girişi : 07 Mayıs 2018 17:15

Yarar ‘baskın seçim’ derdinde

Yarar ‘baskın seçim’ derdinde
Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Türkiye Kayak Federasyonu’nun (TKF) 10 Mayıs’ta yapılacak olan 4’üncü Olağan Genel Kurulu’nu, delege listelerinin usul ve esasta ‘usulsüz’ hazırlanması nedeniyle ertelemişti.
Erzurumajans-Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Türkiye Kayak Federasyonu’nun (TKF) 10 Mayıs’ta yapılacak olan 4’üncü Olağan Genel Kurulu’nu, delege listelerinin usul ve esasta ‘usulsüz’ hazırlanması nedeniyle ertelemişti. Karara rağmen TKF Başkanı Erol Yarar’ın 10 Mayıs’ta seçim yapmak için kendine yakın delegelere çağrıda bulunduğu iddia edildi.

HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz 2 Nisan’da toplanan Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Türkiye Kayak Federasyonu’nun 10 Mayıs’ta yapılacak olan 4’üncü Olağan Genel Kurulu’nu ana statüye göre delege listelerinin usul ve esasta ‘usulsüz’ olduğu için erteledi. 25 Mayıs’a kadar federasyona süre veren Tahkim Kurulu,  delege listesinin yeniden belirlenmesi konusunda da talimat verdi. Belirlenen tarihe kadar delege listelerinin yenilenmemesi halinde ‘kayyum’ atamasının yapılacağı federasyonda, Başkan Erol Yarar’ın ‘10 Mayıs’ta seçim yapılacağı’ konusunda ısrar ettiği öne sürüldü. ‘Hukuk tanımaz’ tavrını sürdüren Başkan Yarar’ın kendisine yakın delegelere ‘özel’ çağrıda bulunarak genel kurulun yapılacağını bildirdiği iddia edilirken,  Tahkim Kurulu’nun bundan sonraki süreçte alacağı karar merak konusu oldu.

ANA STATÜYE AYKIRI MI DAVRANACAK?

Bu arada Türkiye Kayak Federasyonu Ana statüsünün ‘Federasyonun görev ve yetkileri’ başlıklı 6’ncı maddesinin ‘p’ bendinde ‘Tahkim kararlarını uygulamak’ yazarken, Başkan Yarar’ın 10 Mayıs’ta Genel Kurul yapmasıyla hem yönetimi hem de delegeleri, kanunlarla karşı karşıya getireceğinin kaçınılmaz olduğu iddia edildi.

Öte yandan federasyonun resmi internet sitesinde Anadolu Ajansı’nın kaynak gösterildiği bir haber paylaşılırken, haberin başlığında ve içeriğinde, “Başkan Yarar, 10 Mayıs Perşembe günü Ankara’da gerçekleştirilecek 4. Olağan Genel Kurul öncesinde yaşanan gelişmeleri…” ifadesinin kullanılması dikkat çekti.

ARANAN DELEGELER TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan Erol Yarar’ın talimatıyla aranan bazı delegeler, Kayak Federasyonu çalışanlarına “Suç işliyorsunuz” diye tepki gösterdi. “Bize 10 Mayıs’ta seçim olacakmış gibi hazırlık yapın talimatı verildi. Aldığımız talimatı uyguluyoruz” diyen çalışanların delegelere ısrarla genel kurula katılıp katılmayacaklarını sormaları dikkat çekti. Bu arada 10 Mayıs’ta yapılmayacak olan genel kurul için delegelere yapılan uçak ve konaklama rezervasyonlarından doğacak maddi zararın nasıl ve kim tarafından karşılanacağı da merak konusu oldu.

Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.