Bölge Haber Girişi : 28 Mayıs 2010 12:39

Yakutiye'den okullara jest!..

Yakutiye'den okullara jest!..
Yakutiye Kaymakamlığı, ilçede bulunan 6 mahalledeki ilköğretim okulunun bahçesine oyun parkı kurdu.

Erzurum Ajans-Yakutiye Kaymakamlığı, ilçede bulunan 6 mahalledeki ilköğretim okulunun bahçesine oyun parkı kurdu. Kaymakamlığın park jesti en çok çocukları sevindirdi.
Yakutiye Kaymakamlığı eğitime desteğini sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda ilçede bulunan okullara yapılan kitap dağıtımının ardından Kaymakamlık, şimdi de ilköğretim okullarının bahçesini çocuk parkına dönüştürüyor. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla alınan 6 adet oyun parkı ilköğretim okullarının bahçesine kuruldu.
Kaymakamlık tarafından merkez okulları; Halitpaşa, Şehitler, Celal Akın, Gazi ilköğretim okulları ile köyden mahalleye dönüşen Dumlu ve Umudum İlköğretim Okulu bahçelerine birer adet kuleli kaydırak, birer adet ikili salıncak, dörtlü tahterevalliden oluşan parkların kurulması, okul ve çevre sakini çocukları sevindirdi. Ders aralarında veya okul çıkışında parklara akın eden çocuklar büyük bir neşe içerisinde oynadılar.
Bu proje ile; çocukların sosyalleşmesi, paylaşmayı öğrenmeleri ve bu tür imkanlardan daha fazla yararlanmalarını sağlama amacıyla yapılan çalışma önümüzdeki dönemlerde diğer okullarda da yaygınlaştırılacak.
Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, ‘Çocuklar oyunla büyür.’ ilkesinden hareket ederek bu çalışmayı yaptıklarını söyledi. Oyun parklarını özellikle kenar semtlerde bulunan okullara kurduklarını ifade eden Çelik, çocukların büyük ilgisinin projenin ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini söyledi. Okulları çocuklara sevdirmek için de böyle bir çalışmayı yaptıklarını vurgulayan Kaymakam Yüksel Çelik, “Yaklaşan tatilde çocuklarımız yine okullarında olacaklar. Okullarımız sadece ders görülen öğretim binaları değil, oyun bahçeleri de olacak.”dedi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.