Spor Haber Girişi : 04 Şubat 2016 18:12

Yakutiye'den muhteşem final

Yakutiye'den muhteşem final
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen kayak eğitimi programı muhteşem bir kapanış programıyla finalini yaptı.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen kayak eğitimi programı muhteşem bir kapanış programıyla finalini yaptı. 

Yaklaşık 500 öğrencinin kayak gösterileriyle, uçurulan balonlar ile renkli görünüme ailelerin heyecanları karıştı. Belediye Başkanı Ali Korut, yorucu sömestrinin ardından çocukların moral bulduğunu belirterek "Geleneksel olarak düzenlediğimiz kayak eğitim projemiz ile bu yılda yaklaşık 500 çocuğumuz kayak kursumuza katıldı. Katılımcı çocuklarımızın yüzde 85'inin hiç kayak bilmediği, kayak eğitimi için fırsat ve imkanının olmadığını gördük." dedi. 

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve 500 çocuğun katıldığı kayak eğitim programı güzel bir törenle sonlandırıldı. Belediye Başkanı Ali Korkut'un "çocuklarımıza karne hediyesi" dediği kayak eğitim programı öğrencilerin 15 gün süreyle edindiklerini gösteren gösteri kayağıyla başladı. Ardından meşale gösterisi yapıldı. Kayak gösterilerinin bitimiyle birlikte bırakılan yüzlerce balon rengarenk bir görünüm kazandı. Gösterilerin ardından öğrencilere sertifikaları verildi. Törende Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, öğrenci verileri hazır bulundular. Öğrenci velilerinin heyecanları gözden kaçmadı.

Kayak Eğitim Programının tamamlanması nedeniyle bir konuşma yapan Ali Korkut, "Programcımıza katılan çocuklarımızın 350'si Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla orta ve dar gelirli kesimler özellikle tercih edilerek ilk okullardan katılımları sağlanmıştır. 150 civarında çocuğumuz ise direk belediyemize müracaat sonucu kayıtları alınmıştır. Bu yıl ile birlikte 3000 civarında çocuğumuza kayak eğitimi vermiş olmaktan dolayı gururlu olduğumu belirtmek istiyorum. Geçen yıl kayak eğitimi alan çocuklarımızdan 3'ü bu yıl minikler kategorisinde yapılan yarışmalarda 5 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya aldıklarını hatırlatarak, yaptığımız

işin öneminin altını çizmek istiyorum.

Biz burada tohumu ekiyoruz, hasat günleri inşallah uzakta değildir. Turizm şehri olduğu iddiasında olan bir şehirde hizmet yapan belediye başkanı olarak, Erzurum insanının temelden turizme yatkın olmasını arzuluyoruz. Bunun ilk adımı olarak çocuklarımıza kayak eğitimi vererek, aileleri dağa çıkarıp çocuklarının neler başardığını göstererek yapmaya çalışıyoruz. Turizm tek ayak üzerinde yürümez diyerek tarihi eserlerin çevresini açıyoruz. Şehir merkezini kentsel dönüşüm uygulamalarıyla yeniliyoruz. Böylece din turizmi, kültür turizmi, tarih turizmi için alt yapı çalışmaları da yapıyoruz. Sosyal yapıyı geliştirmek için eğitim programları organize ediyoruz. Karşılaştığınız görüntü bizim emeğimizin ürünüdür" şeklinde konuştu.

Kayağın temelini atıyorlar

Yakutiye Belediyesi tarafından 6 yıldır aralıksız sürdürülen kayak eğitim programı ile 3000 çocuk kayak eğitim aldı. 13 kalemden oluşan kayak malzemelerinin belediye tarafından karşılandığı, servis ve yemek ikramının da yapıldığı programda milli sporcu ışığı görülen çocuklar Yakutiye Kayak Kulübüyle eğitime devam ediyor. Geçtiğimiz yıl kayak kulübüyle eğitime devam eden 3 minik kayakçı yapılan yarışmalarda 5 altın, 1 gümüş. 1 bronz madalya kazandılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.