Bölge Haber Girişi : 17 Mart 2010 23:11

Yakutiye kentsel dönüşüm için yıkıyor!

Yakutiye kentsel dönüşüm için yıkıyor!
Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yıkım ekipleri Palandöken caddesinde kamulaştırılması tamamlanan bir dizi harabe evin yıkımını gerçekleştirdi.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yıkım ekipleri Palandöken caddesinde kamulaştırılması tamamlanan bir dizi harabe evin yıkımını gerçekleştirdi. Hasan-i Basri, Rabia Hatun mahalleleri çevresinde Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yıkım çalışmaları sürdürülüyor.
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Rabiahatun mahallesi Palandöken caddesinde başlatılan söküm çalışmalarıyla ilgili olarak “Biz, kent merkezini modernleştirme kararlılığındayız. Bu amaçla bir yandan kamulaştırma yaparken, biryandan da kamulaştırdığımız yerleri yıkıyoruz. Bu bölgede TOKİ konut yapacak” dedi.
Belediye Başkanı Ali Korkut, “Belediye olarak gerek Kentsel Dönüşüm Projelerimiz çerçevesine, gerekse çevreye tehlike saçan maili inhidam konumundaki evleri yıkmayı sürdürüyoruz. Yapılan çalışmalarda gecekondu ve maili inhidam konumunda 15 bin dolayında ev bulunuyor. Görev süremiz içerisinde bunların tamamını yıkmamız elbetteki imkansız, ancak bu süreç mutlaka tamamlanacaktır. Yakutiye ilçe merkezi mutlaka modern bir görünüme kavuşturulmalıdır. Açtığımız yol ardımızdan gelenlerce takip edilecektir. Yıkım yaptığımız bölgede TOKİ tarafından konutlar yapılacak. Ayrıca bu bölgede açtığımız bir yol var. Yıkımları bitirip, TOKİ’ye arsaları teslim etmemiz gerekiyor. Ardından bu bölgede yapılaşma başlayacak, açılan yol çevresinde sosyal donatılar oluşturulacak. Yıllık 1 adet ev sökmeyi planlıyoruz. İşimiz çok, kaynağımız kıt” şeklinde konuştu.
YIKIM ONLARA YARADI
Yakutiye Belediyesi’nin Palandöken caddesinde yaptığı yıkım çalışmaları çevrede yaşayan yoksul aileler içinde geçim kapısına dönüşüyor. Çevre halkı, çoluk çocuk yıkım sonrası çıkan ahşap ve diğer malzemeleri toplayarak evlerine götürmeye çalışıyorlar. Bu çabada objektiflere ilginç enstantanelerin yansımasına yol açıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.