Bölge Haber Girişi : 11 Mart 2010 01:36

Yakutiye kentsel dönüşüm için yıkıyor!..

Yakutiye kentsel dönüşüm için yıkıyor!..
Yakutiye Belediyesi uygulamaya aldığı Kentsel Dönüşüm Projeleri için yoğun bir çalışma içerisine girdi.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi uygulamaya aldığı Kentsel Dönüşüm Projeleri için yoğun bir çalışma içerisine girdi. Belediye Başkanı Ali Korkut, Hasanibasri Kentsel Dönüşüm bölgesi için 14 bin 942 metrekare arsanın hazırlanarak TOKİ’ye teslim edileceğini söyledi. Korkut, yaklaşık 4 milyonu bulan kamulaştırma ve enkaz bedelinin büyük bir bölümünün ödendiğini belirterek, anlaşma sağlanamayan hak sahiplerinin de ikna olmasıyla projenin başlayacağını söyledi.

Yakutiye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projeleri için hızlı davranıyor. Hasanibasri bölgesine uygulanacak proje için kamulaştırma ve yıkım çalışmaları devam ederken, belediye çalışmaları için bazı vatandaşların işleri zorlaştırıldığı belirtiliyor. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Hasanibasri Kentsel Dönüşüm Projesinin 14 bin 942 metrekare alanı kapsadığını anımsatarak “Bölgede bugüne kadar yaptığımız çalışmalar neticesinde hak sahiplerine 4 milyon lira civarında ödeme yapıldı. Arsa ve enkaz bedellerinde kimseyi mağdur etmemeye çalışıyoruz. Ancak bazı vatandaşlarımız bizi anlamamakta ısrar ediyor. Biz kamunun kar etmesini değil, vatandaşımızın hakkını hatta hakkının biraz üzerinde almasını düşünerek iş yapıyoruz. Kamulaştırma ve enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. Arsayı temizlediğimizde TOKİ gelip inşaata başlayacak. Şehir merkezinin güzelleşmesi, modernize olması gerekiyor. Bu viranelerde oturan vatandaşlarımıza sesleniyorum, kendilerini değilse de çocuklarının yarınlarını düşünsünler” dedi.

DEPREM İBRET OLMALI

Korkut, Hasanibasri Kentsel Dönüşüm Projesinin sağlıklı yapılaşmayı getireceğini hatırlatarak “Elazığ’da 6 şiddetinde bir deprem onlarca cana mal oldu. Aslında canları deprem değil, çürük evler aldı. Hasanibasri de ve diğer bölgelerde bu durumda çok ev var. İnsanlar kendilerini düşünmüyorlarsa çocuklarını ve onların geleceklerini düşünsünler. Biz şehir merkezini temizlemeye kararlıyız. Halkımızdan anlayış ve yardım bekliyoruz. Merkeze böylesine yıkık görüntüler yakışmıyor. Kentsel dönüşüm projeleriyle şehir merkezini modernize edeceğiz ve 5 yıl sonra merkez nüfuzu 250 bini geçecektir” şeklinde konuştu.

Hasanibasri Kentsel Dönüşüm alanı 14 bin 942,10 m2’den oluşuyor. Bu alan için Yakutiye Belediyesi 3 milyon 853 bin 305 lida 75 krş. Ödeme yapacak. Aynı bölgede 7212,15 m2, enkaz alanı bulunuyor. Enkaz bedeli olarak da 1 milyon 332 bin 568 lira ödeme yapılacak.

Bugüne kadar 83 kişi ile anlaşma sağlanmış ve 68 hak sahibine 1.5 milyon lira ödeme yapılmış. 2 milyon 265 bin 936 lira ise aralıklarla hak sahiplerine ödenecek. 15 hak sahibinin kamulaştırma işlemleri sürüyor. Belediye 17 kişiyle daha anlaşma sağlamış. 14 hak sahibi ise anlaşmaya yanaşmıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.