Eğitim Haber Girişi : 14 Aralık 2017 19:15

Yakutiye Gençlik Merkezi gönüllere damla gibi düştü

Yakutiye Gençlik Merkezi gönüllere damla gibi düştü
Yakutiye Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 'Merkezim Her Yerde' projesi ile adeta gidilmedik çocuk , çalınmadık gönül bırakmıyor.
Erzurumajans-Yakutiye Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 'Merkezim Her Yerde' projesi ile adeta gidilmedik çocuk , çalınmadık gönül bırakmıyor. Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler, dört okulun öğrencilerini geleceğin doktorları ile hukukçularıyla buluşturdu. 

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi Gençlik liderleri ve gönüllü gençler, geçen yıldan itibaren başlatılan dezavantajlı ortaokul projeleriyle yapılan Akademi çalışmalarıyla çocuk yüreklere dokundular.

Gençlik liderleri ve gönüllü gençler yaptıkları hamle ile adeta gönüllerde taht kuruyor.

PİLOT OKULLARA DAMLA MİSALİ DOKUNUŞLAR

Gerçekleştirilen okul ziyaretleri ile değerler eğitimi , kitap okuma halkaları ve hasbihaller yapıp ayrıca geleneksel sokak oyunları oynayan gönüllüler her hafta aynı öğrenci gurubuyla buluşmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Yakutiye Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve Gönüllü gençler, Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu ve Maksutefendi Ortaokulu'na damla misali buluşmalar gerçekleştirdi. Gönüllü liderlerin de üyesi olduğu Genç Yeryüzü Dr. Gönüllüleri ile Şair Nefi Ortaokulu'na , Hukuk Fakültesi öğrencileri ile oluşturulan gönüllü grubuyla da Gazi Ortaokulu öğrencileriyle buluşarak belirlenen başlıklar doğrultusunda eğitimler veriliyor.

ENSAR - MUHACİR KARDEŞLİĞİ

Şair Nefi Ortaokulunda öğrenimlerine devam eden Afgan çocuklarla özel oluşturulan gönüllü gurubuyla ilgilenmeye çalıştıklarını belirten Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz , sportif ve sosyal etkinliklerin yanı sıra çocuklara derslerinde de yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti.

BU İŞ GÖNÜL İŞİ

Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz, Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu ile iki yıldır çalıştıklarını belirterek, her meslekte gönüllülük esaslı çalışmalar olduğunu ve bunun bir örneği olan Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu Müdür Yardımcısı Muammer Bostancı'ya özverisinden ve merkezimiz ile uyumlu çalışmasından ötürü teşekkür etti.

Bu yıl da diğer 3 okulu çalışmalarına dahil ettiklerini belirten Yılmaz, amaçlarının çocuk yüreklere dokunarak değerler eğitimi ile çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunup, yaşam mücadelelerinde karınca kararınca rehberlik edebilmek olduğunu belirterek, emeği geçen Yakutiye Gençlik Merkezi gönüllülerine ve Genç Yeryüzü Dr gönüllülerine teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.