İlçeler Haber Girişi : 28 Nisan 2016 17:57

Yakutiye Erzurum'un merkezini sokak sokak yeniliyor

Yakutiye Erzurum'un merkezini sokak sokak yeniliyor
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, zamanla bozulmuş, tahrip edilmiş sokaklarda çalışma başlattı.
Erzurumajans-Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, zamanla bozulmuş, tahrip edilmiş sokaklarda çalışma başlattı. 

Belediye Başkanı Ali Korkut, önceki dönemlerde dayanıksız malzemeyle yapılmış cadde ve sokaklarda bozulmaların yoğun olduğunu belirterek "Daha sağlıklı malzemeyle, tüm sokak ve caddeleri elden geçiriyoruz. Çalışmalarımız sürüyor" dedi. 

Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunan cadde ve sokaklarda kaldırım ve yol yenileme çalışması başlattı. Çağdaş görünüme sahip, modern kaldırımların yapılacağını ifade eden Başkan Ali Korkut, 50 bin metrekare andazit kaldırım kaplaması yapılacağını söyledi. Yukarı Yoncalık, Şükrü Paşa, Sanayi, Çaykur Caddesi, Aşağı Mumcu semtlerinde çalışmaların başladığını vurgulayan Belediye Başkanı Korkut, "Günün şartlarında dayanıksız malzemeler kullanılmış, zaman içerisinde ciddi bozulmalar oluşmuş, birçok sokakta neredeyse kaldırım kalmamış. Biz, görünümü daha modern, dayanıklı malzeme ile kaldırımları yapıyoruz. Yine bir şey daha yapılıyor, estetik görünümü ve tarzıyla her sokakta aynı iş ve işçilik çıkıyor. Buda bir bütünlük getiriyor ve daha güzel sokaklar ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

Yakutiye Belediyesi, ilçenin tamamında sürecek çalışmayla kaldırımların bir düzene kavuşmasını hedefliyor. Yapılan çalışmalar esnaf ve vatandaş tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Özellikle esnaflar, müşteri bakımından bir rahatlığın geleceğini düşünüyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ferit Demir 01 Ocak 1970 02:00

    Ana caddeler rezalet durumda iken ara sokakların yenilenmesi ne kadar mantıklı acaba?