Bölge Haber Girişi : 16 Kasım 2009 00:32

Yakutiye Belediyesi mahalleyi suya verdi!..

Yakutiye Belediyesi  mahalleyi suya verdi!..
Yakutiye Belediyesi'nin yeni yol yapım çalışması sırasında iş makinası boruyu patlatınca Rabia Hatun Mahallesi su baskınına uğradı.

Yakutiye Belediyesi'nin yeni yol yapım çalışması sırasında iş makinası boruyu patlatınca Rabia Hatun Mahallesi su baskınına uğradı. Tazyik nedeniyle su borudan metrelerce yükseğe çıkarken, bazı ev ve işyerleri su altında kaldı. Sel nedeniyle bahçeleri su dolan vatandaşlar, uzun süre evlerinde mahsur kaldı.

Yakutiye Belediyesinin Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Aliravi Caddesi ile Habipefendi Mahallelerini birbirine bağlayan yeni yol yapımı çalışmaları sırasında bir aksilik yaşandı. İş makinasının toprağı kazdığı sırada içme suyu şebekesinin geçtiği ana boruyu patlatması sonucu tazyikle akan su bir anda önüne kattığı taş ve toprağı sürüklemeye başladı. Metrelerce yükseğe çıkan su, kısa sürede mahallede sele neden oldu. Güneşli bir havada suyun nereden geldiğini anlamayan mahalle halkı, baskından korumak için ellerinde kürek ve kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştı. Bazıları ise toprak dökerek suyun önüne set çekmeye çalıştı.

Mahalle halkından Remzi Toklu, "Kepçe toprağı eşerken kırdığı borudan çıkan su bizi çok korkuttu. Tazyikli akan su 30- 40 metre yüksekliğe kadar çıkıyordu. Herkes bir tarafa kaçışıtı. Doğal bir afet gibiydi. Kısa sürede mahalle sular altında kaldı. Herkes ev ve işyerini su baskınından korumaya çalıştı. Belediye suyu kesince millet rahatladı" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.