İlçeler Haber Girişi : 16 Haziran 2016 17:13

Yakutiye Belediyesi 5 bin ağaç dikti

Yakutiye Belediyesi 5 bin ağaç dikti
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, 2016 yılı çalışma takviminde ilçenin yeşil oranının artması için 5 bin ağaç dikimi yapacak.
Erzurumajans-Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, 2016 yılı çalışma takviminde ilçenin yeşil oranının artması için 5 bin ağaç dikimi yapacak. 

İlçenin çeşitli bölgelerinde ve parklarda ağaçlandırma çalışması yapan belediye ekipleri, yine çok sayıda gül ve çalı gruplarıyla da rengarenk görüntü oluşturdu. Belediye Başkanı Ali Korkut, yeşilin önemli olduğu bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi. 

Yakutiye Belediyesi,ilçenin kişi başına düşen yeşil alan miktarıyla dünya ortalamalarını yakalamak ve yeşil bir ilçe oluşturabilmek amacıyla her yıl ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem veriyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, yeşil bir Yakutiye hedeflediklerini belirterek "Her yıl yenilenen ağaç dikme çalışmalarımız var. Ağırlıklı olarak özellikli ağaçlar dikiyoruz. Erzurum insanının 'bizde olmaz' dediği elma, süs eriği, kestane, mavi ladin, çam, kırmızı yapraklı akça ağaç, top akça ağaç, alış, ıhlamur, kuş üvezi gibi türleri tercih ediyoruz. Dikilen tüm ağaçlar tutmaya biliyor, ancak biz ısrarla dikmeye devam ediyoruz. Yeşilin vazgeçilmezliği önceliğimiz, daha çok yeşil için gayret gösteriyoruz" dedi.

Yakutiye 2016 çalışma takviminde Yakutiye Kent Meydanı, Kırmacı Parkı, Fosfor Mustafa Paşa Parkı, Nafiz Kotan Parkı, Müezzin Abdullah Efendi Parkı, Şehit Ayhan Sarılı Parkı, Esmapark, Mithat Turgutcan Parkı, Şükrü paşa muhtarlık, Milli Mücadele Parkı gibi parklar ile çok sayıda alanda ağaç dikimi gerçekleştirdi. Eylül, Ekim döneminde de ağaç dikimine devam edileceği belirtilirken, parklarda görüntü güzelliği amacıyla gül ve çeşitli çalı grupları da dikildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.