Bölge Haber Girişi : 23 Mart 2010 01:27

Yakutiye, yapmak için aralıksız yıkıyor!..

Yakutiye, yapmak için aralıksız yıkıyor!..
Yakutiye Belediyesi, Hasanibasri mahallesinde TOKİ tarafından yapılacak konutlar için arsaları hazırlıyor. Hızlı bir şekilde yıkım çalışmalarını sürdüren Yakutiye Belediyesinin tek engeli, yıkıma itiraz eden ev sahipleri.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Hasanibasri mahallesinde TOKİ tarafından yapılacak konutlar için arsaları hazırlıyor. Hızlı bir şekilde yıkım çalışmalarını sürdüren Yakutiye Belediyesinin tek engeli, yıkıma itiraz eden ev sahipleri. Korkut, “Birkaç hak sahibiyle mahkemelik durumdayız. Hukuki sürecin 2 aya kadar tamamlanmasını bekliyoruz. Arsalayı hazırlayıp teslim edeceğiz” dedi.

Yakutiye Belediyesi, TOKİ tarafından Hasanibasri mahallesinde yaptırılacak konutlara arsa teslim etmek için yoğun bir tempoyla çalışıyor. Ali Korkut, “Hasanibasri Kentsel Dönüşüm alanı 14 bin 942,10 m2’den oluşuyor. Bu alan için Yakutiye Belediyesi 3 milyon 853 bin 305 lida 75 krş. Ödeme yapacak. Aynı bölgede 7212,15 m2, enkaz alanı bulunuyor. Enkaz bedeli olarak da 1 milyon 332 bin 568 lira ödeme yapılacak. Bugüne kadar 83 kişi ile anlaşma sağlanmış ve 68 hak sahibine 1.5 milyon lira ödeme yapılmıştır. 2 milyon 265 bin 936 lira ise aralıklarla hak sahiplerine ödeniyor. 15 hak sahibinin kamulaştırma işlemleri sürüyor. Belediye 17 kişiyle daha anlaşma sağladı. 14 hak sahibi ise anlaşmaya yanaşmıyor. 14 kişiyle mahkeme kararına göre anlaşma sağlanacak. Amacımız biran önce TOKİ’ye arsasını teslim etmek. Ancak bizim hızlı çalışmamız istenmeden de olsa vatandaş tarafından da aksatılabiliyor. Biz biran önce Hasanibasri mahallesinin modern bir yüze kavuşmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

İŞADAMLARINA ÇAĞRI

Ali Korkut, belediyenin birçok bölgede dönüşüm projeleri geliştirdiğini anımsatarak “Hacıcuma, Habipefendi, Veyisefendi semtlerimizde Kentsel Dönüşüm Projeleri hazırlıyoruz. İşamadları, müteahitler, kooperatifçileri bekliyoruz. Biz belediye olarak hertürlü desteğe hazırız. Onlarda ellerini taşın altına koysun, şehrin yapılaşmasında katkı sağlasınlar. Belediye olarak işadamlarımızın işritaklerini görürsek, onlara öncelikler vereceğiz” dedi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.