Teknoloji Haber Girişi : 18 Eylül 2015 17:30

Whatsapp kullanıcıları dikkat

Whatsapp kullanıcıları dikkat
Geçtiğimiz günlerde anlık mesajlaşma platformu Whatsapp üzerinde bulunan bir açık, kullanıcıların gizlilik ayarlarını tekrar gözden geçirmesine sebep oldu.
Erzurumajans-Geçtiğimiz günlerde anlık mesajlaşma platformu Whatsapp üzerinde bulunan bir açık, kullanıcıların gizlilik ayarlarını tekrar gözden geçirmesine sebep oldu.

Whatsapp'ın kullanıcılara sunduğu özelliklerden biri okundu bilgisini kapatmak. Gizlilik bölümünden yapacağınız bir ayarla okundu bilgisini kapatabiliyor ve Whatsapp'ın meşhur 'mavi tık'ının çıkmasını engelleyebiliyorsunuz. Bu ayar yapılı durumdaysa karşı taraftan gelen mesajları okusanız dahi okuduğunuz anlamına gelen mavi tık karşı tarafa gitmiyor.

Fakat bu özelliğin bir açığı da geçtiğimiz günlerde Dijital Gelecek Hareketi temsilcisi Özgür Uğur tarafından keşfedildi. Bu açığa göre, bir ses dosyasını karşı tarafa atmanız durumunda, karşınızdaki kişinin okundu bilgisi kapalı olsa dahi mavi tık çıkıyor. Herhangi bir yazı, resim, video dosyasında okundu bilgisi çıkmazken, ses dosyasında durum farklı. Bu şekilde de karşı tarafın bu gizlilik ayarını açıp açmadığını hızlı bir şekilde öğrenebiliyorsunuz.

Whatsapp'ın bu detayı nasıl gözden kaçırdığı merak edilirken kullanıcılar arasında ilgi çekici bir durum olarak bu özellik yerini almış durumda.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.