Sağlık Haber Girişi : 05 Nisan 2017 14:00

Vinçli helikopter 24 saat hayat kurtaracak

Vinçli helikopter 24 saat hayat kurtaracak
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 24 saat uçup hem arama-kurtarma yapacak hem de çift sedyesi ile hayat kurtaracak helikopter uçuş hizmeti için ihale açtı
Erzurumajans-Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 24 saat uçup hem arama-kurtarma yapacak hem de çift sedyesi ile hayat kurtaracak helikopter uçuş hizmeti için ihale açtı. Toplam 5 grubun teklif verdiği ihalede sonuçların 10 gün içinde açıklanması bekleniyor.

Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen ihalede, kazanan gruptan 1826 gün (5 yıl) hizmet alımı yapılacak. Bu helikopterler, hem ambulans hem de arama kurtarma görevlerinde uçacak. İhaleyi kazanan şirket, Erzurum, Çanakkale ve Antalya'da 24 saat uçuş yapabilecek 3 helikopter konuşlandıracak. Geniş gövdeli helikopter, aynı anda çift sedye taşıyabilecek. Helikopterde buna uygun sağlık kitleri de yer alacak.

Helikopter pilotları, gece operasyonlarında uçuş emniyetini artırmak amacıyla Gece Görüş Gözlüğü kullanacak. İhaleye göre kazanan şirket 6 ay içinde helikopterleri Türkiye'ye getirecek. İlk 3 ay VFR olarak adlandırılan görerek uçuş kurallarına göre operasyon yapılacak. Sonrasında Gece Görüş Gözlüğü kullanımına geçilecek.

AFAD'LA BİRLİKTE

İhalede mevcut ambulans helikopter görevlerinin yapılmasının yanı sıra arama-kurtarma operasyonları da bu helikopterler yardımı ile gerçekleştirilecek. Bu amaçla helikopterde bir vinç sistemi de yer alacak. İnilmesi zor sarp arazide veya denizden-gölden yaralılar sedyenin vinç ile yukarı çekilmesiyle helikoptere çekilecek. Bu operasyonlarda Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ile ortak çalışacak.

İhaleye Skyline, Kaan Havacılık, Pan Havacılık, THK-Myjet ile Red Star Grupları katıldı. Teklifleri alan ve incelemeye başlayan Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kazananı 10 gün içinde açıklaması bekleniyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.