Ver elini play-off...

Bugün BB Erzurumspor karşılaşmaya 4-1-4-1 dizilişiyle başladı. Eslem'in 10  numara pozisyonunda oynayamayacağı gerçeği Kemal Kılıç'ın bu dizilişle sahaya çıkmasındaki en büyük etken oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı iki takım futbolcularıda "bitsede gitsek" havasındaydılar. Özellikle play off için şiddetle puana ihtiyacı olan Keçiörengücünün kendisine nazaran çok daha rahat bir konumda olan BB Erzurumspor'a ayak uydurması açıkçası beni şaşırttı.

Duran top golünün dışında pozisyon bulamadan maçı tamamlamaları ligdeki düşüşlerinin sebebini az çok ortaya koydu aslında...

Karşılaşmanın 2. yarısıyla birlikte ilk yarıya nazaran hareketli bir BB Erzurumspor vardı. Halil İbrahim'in kanatlardan getirdiği toplar genelde sonuçsuz kalsada hareketlilik adına oldukça olumluydu.

Bu arada Halil İbrahim demişken, top taşıması takım adına olumlu olsada çok top ezdiğini ve kaybettiği hiç bir topta geri dönmediğinin uyarısını yapmak lazım. Topu ayağında tutmak kadar olumlu kullanmakta çok önemli.

Dakikalar 75'i gösterdiğinde herkes Mehmet Albayrak'ın ortasahadan bir isimle değişeceğini düşünürken  Albayrak-Nobre değişikliği oldukça şaşırttı. Gole ihtiyacı olan bir takımın Forvet çıkarıp forvet alması  genellikle yadırganan bir durumdur.

Bu maç kazandık o yüzden hoca haklı çıktı. Ama uzun lig maratonunda özelliklede her takımın sana 10 kişi savunma yaptığını düşünürsek bu aşırı defansif felsefe burada sıkıntı olur ve zaman zaman tepki çeker...

Ben bunu buraya yazayım; Demedi demeyin..

Eslem'in oyuna girmesi üretkenlik sorununa ilaç olmazken, rakibin bulduğu gol ev sahibi ekibi biraz olsun ateşledi. 1 gol 1 asistle maçı tamamlayan Erhan maçın yıldızı olurken Mehmet'in golle dönüşü oldukça sevindiriciydi.

Bundan sonraki süreçte mutlaka Serdar Deniz'den en yüksek verim almak için çabalanmalıdır. Çünkü mevcut kadroda ön bölge için en farklı ve kreatif oyuncu şüphesiz Serdar... Kalan iki haftada Serdar'ın oynatılıp maç temposu kazandırılması BB Erzurumspor'un play off' lara yeni bir transferle başlayacağı anlamına gelir.

Bu galibiyet play off için oldukça moral olurken, teknik direktör Kemal Kılıç'ta ilk galibiyetini almış oldu. Bu arada cezalı hoca getirmişler gibi söylemler oldukça art niyetli. 2 maç cezası kalmış  4 maç diye lanse ediliyor.

Ayrıca cezası var diye bu adam hocalığımı bıraksın? Veya Erzurum'da olmasa başka yerde teknik direktörlük yapmayacak mıydı?

Böyle bir şey düşünülebilir mi?

Ancak bir konuyada değinmeden geçemeyeceğim.

Yeni direktörümüz Süha Sidal!

Çok kritik bir süreçte ben buradayım demek için kaptan değiştirmenin anlamı nedir?

En çok ihtiyacın olduğu dönemde oyuncuları demoralize etmek doğrumudur? Üstelik oyuncuların bu kararı basında öğrenmeleri ne kadar profesyonelcedir? Neyse sezon bir bitsin bakalım...

Artık bugünü değil yarını konuşma zamanı.

Madem ver elini Play Off dedik bizlerede BB Erzurumspor'a var gücümüzle destek olmak düşer. Hem şehrin hem takımın havası play off larda farklı olacaktır...

Bu arada bir Erzurum sevdalısı güzel insan gururumuz İbrahim Erkal'a Allah'tan  acil şifalar diliyorum. Yüce rabbim onu ailesine ve bizlere bağışlasın. Dualarımız güzel insanla...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadas 01 Ocak 1970 02:00

    Bence yanlış hamle playoflara da Fahri'yi getirmeleri lazım takım için memleket için o adamın ayağına gitmek lazım takımı tek başına toplayan bir insanın gitmesi hiç hoş değil

  • görüş 01 Ocak 1970 02:00

    yener karasu bence ali demirhan yönetimi bu takımın başından gitmelidir.Çünkü takım ligin ilk yarısını bir puan farkla bitirmişken şimdi ise takım üçüncü sıraya kadar geriledi.Bu durumun bir sorumlusu olmalıdır.Engin ve Fahriyi yollamak büyük hata .Yapılan hatalardan dolayı istanbulsporu şampiyon yaptılar.Bence yönetim gelecek yıla devam etmemeli o kadar para harcandı sonuçta hiçbir şey yok.

  • yener karasu 01 Ocak 1970 02:00

    abi çok haklısın albayraktan play of öncesi kaptanlığı almak nedir albayrak bu takımın lideri kaç yıllık futbolcusu gol kralı nöbrede kimmiş sen kaptanlığıo ona veriyosun ali demirhanın sezon sonunda seçime gidip şu yönetimi bi deiştirmesi lazım baştan aşşagı biraz da ağırlığını koyması lazım bu ne abi böyle yaa