Bölge Haber Girişi : 19 Ekim 2009 16:08

Ve PKK'lılar geldi!..

Ve PKK'lılar geldi!..
Hükümetin başlattığı demokratik açılım sürecine destek vermek amacıyla, Abdullah Öcalan'ın talimatıyla Türkiye'ye gelerek teslim olacak olan 34 kişilik PKK'lı grup Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı
Erzurum Ajans-Hükümetin başlattığı demokratik açılım sürecine destek vermek amacıyla, Abdullah Öcalan'ın talimatıyla Türkiye'ye gelerek teslim olacak olan 34 kişilik PKK'lı grup Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı.

Bu sabah Kandil ve Mahmur bölgelerinden Türkiye'ye araçlarla hareket eden, 8'i Kandil'den 26'sı Mahmur'dan toplam 34 kişi olduğu bildirilen grup, öğleden sonra Irak'ın Zaho kenti yakınlarındaki İbrahim Halil Gümrük Kapısı'na geldi. Burada bir süre işlemleri yapılmak üzere bekletilen grup, daha sonra Habur Sınır Kapısı'na geldi. Türkiye ile Irak arasındaki köprüyü yürüyerek gelen grup jandarmaya teslim oldu.

Grup, ifadeleri alınmak üzere tabur komutanlığına götürüldü. Bu arada, Diyarbakır, Mardin, Van ve Şırnak barolarına kayıtlı 45 avukat, otobüsle Habur gümrük sahasına geldi.

Diyarbakır Baro Başkanı M. Emin Aktar, 34 kişiyi savunmak üzere geldiklerini belirterek, ''Bu kişilerin tutuklanmasını beklemiyoruz. Mahmurdakiler zaten güvenlik önlemlerinden kaynaklı gitmişlerdi. Bu kişilere ancak Pasaport Kanunu'na muhalefetten işlem yapılabilir'' dedi. (Ajanslar)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.