Erzurum Haber Girişi : 30 Temmuz 2019 14:15

VE başladı!

VE başladı!
Erzurum Valisi Okay Memiş'in girişimleriyle Palandöken Kayak Merkezi’nin deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yüksekliğine yapılacak Vilayetler Evi (VE) otelinin inşaatına başlandı. VE otelin sezona yetiştirilmesi hedefleniyor.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum’da göreve başladığı günden bu yana Palandöken’e ayrı bir ilgi gösteren Vali Okay Memiş, her geçen gün daha çok ihtiyaç duyulan otel yatırımı konusunda önemli bir adım atmış, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kenti ziyaretinde konuyu gündeme getirmişti. Bakan Soylu’nun da desteğiyle bir süredir kullanılmayan AFAD Çığ Eğitim Merkezinin, Vilayetler Evi adı altında otele dönüştürülmesine başlandı.



35 ODASI ve BUNGALOVLAR OLACAK

Geçtiğimiz haftalarda yapılan ihalenin ardından müteahhit firma, 35 odalı otel ve bahçesine yapılacak bungalov tipi evler için kolları sıvadı. Tefrişatıyla birlikte yaklaşık 15 milyona mal olması beklenen otelin sezona yetiştirilmesi hedeflenirken, Vali Memiş bu yatırımla Palandöken’e önemli bir değer katacaklarını belirtti. Palandöken’in yatak sayısının artırılması gerektiğini vurgulayan Vali Memiş, “Her fırsatta Palandöken’in potansiyelini yatırımcılara anlatıyor ve otel ihtiyacımızdan bahsediyoruz. Devlet olarak biz bu adımı attık ve tüm girişimlere örnek olmasını bekliyoruz” dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • canip* çiltaş 01 Ocak 1970 02:00

    vilayet evi valiler encümenler siüyasiler sevinsin ankarada var arpalık