Medya Haber Girişi : 05 Ekim 2018 11:05

Vatandaş değişim istiyor

Vatandaş değişim istiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti MYK toplantısının ana gündem maddesini yerel seçimler oluşturdu.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti MYK toplantısının ana gündem maddesini yerel seçimler oluşturdu.

Taslak takvimin görüşüldüğü toplantıda, adaylık başvurularının kasım başından itibaren alınmaya başlanması kararlaştırıldı. 24 Haziran seçimleri öncesinde sıkışık takvim sebebiyle milletvekilleri aday adaylıkları üzerinde ayrıntılı bir çalışma yapamayan AK Parti, yerel seçimlere ilişkin bu kez farklı bir süreç hazırladı.

Adayların mülakatlara çağrılması uygulamasından vazgeçildi. Başvuruları aldıktan sonra, AK Parti genel merkezi bünyesinde oluşturulacak komisyonlarda ilk eleme yapıldıktan sonra, bu aşamadan geçen isimler Cumhurbaşkanı’nın başkanlığındaki üst komisyona sunulacak.

En detaylı değerlendirmeler de üst komisyonda yapılacak. Ardından kritik iller ve muhalefetin elindeki belediyelerden başlamak üzere, yılbaşına kadar tüm adaylar kamuoyuna açıklanacak.

FETÖ TARAMASI

AK Parti’nin listelerinden belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliğine aday olacak binlerce isim de FETÖ taramasından geçirilecek. AK Parti kurmayları, belediye başkanı ve belediye meclis üyelikleri ile birlikte 24 bin civarında adayın ayrıntılı güvenlik soruşturmasına tabi tutulacağını dile getirdi.

AK Parti kaynakları, mevcut belediye başkanları ile ilgili yaptığı anketler ve bizzat partinin belirlediği heyetlerin illerde yaptığı görüşmelerde, vatandaşın ‘en iyi olan başkanın’ bile değişmesini istediğinin ortaya çıktığını dile getiriyor. AK Parti kurmayları “Hiçbir seçimde bu kadar büyük bir değişim beklentisi yoktu. Buna kulak tıkanmaz” değerlendirmesini yaptı.

OY GEÇİŞKENLİĞİ

AK Parti’de, yeni yüzler için yapılan çalışmalar da devam ediyor. Bu kapsamda, parti yönetimi tarafından 24 Haziran seçim sonuçları baz alınarak ‘Partiler arasındaki oy geçişkenliğine’ dair bir rapor hazırlandı.

Hangi ilde, hangi partiler arasında oy geçişkenliğinin yüksek olduğu sandık sandık tespit edildi. Mahallî seçimlerde aday gösterilecek isimler belirlenirken, bu geçişkenlik de dikkate alınacak.

AK Parti kurmayları “Özellikle, kılpayı olan yerlerde, diğer partiden AK Parti’ye oy geçişkenliğini sağlayacak adaylarla ortaya çıkılacak” değerlendirmesi yaptı. Doğu ve güneydoğu illerinde gösterilecek adayların da HDP tabanından oy alacak isimlerden seçileceğini belirten AK Parti kaynakları “Yaptığımız tespitlerde bölgede HDP’den AK Parti’ye bir geçişkenlik görülüyor. Bunu dikkate alacağız” görüşünü dile getirdi.

Yücel Kayaoğlu/Türkiye
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.