Erzurum Haber Girişi : 21 Mart 2019 12:30

Vali TKDK uzmanlarını uyardı

Vali TKDK uzmanlarını uyardı
Erzurum’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPARD II 5. Başvuru Çağrısı Tanıtım Programı düzenledi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPARD II 5. Başvuru Çağrısı Tanıtım Programı düzenledi. Vali Okay Memiş, “Uzmanlara söylüyorum uzmanlıklarını çiftçimizin işlerini kolaylaştırmada göstersinler” dedi.

Ticaret Borsası’nda düzenlenen programa Vali Okay Memiş, TKDK İl Koordinatörü Atilla Atilla Özlü, Tarım Orman İl Müdürü Osman Akar, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal ve çiftçiler katıldı.  Vali Memiş, göreve başladığı günden itibaren Erzurum’un önemli geçim kaynaklarından biri olan hayvancılıkla ilgili kendilerine bir takım hedefler  koyduklarını belirtti ve sektörünün geliştirilmesi için valilik olarak 5 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklarını söyledi. Bu rakamı biraz daha arttıracaklarını vurgulayan Vali Memiş, “Yatırım yapan bir vilayet olma hayaliyle ekstradan bir bütçe ayarladık ve bu bütçenin büyük bir kısmını hayvancılıkla alakalı konularda kullanacağız. Dün bunun ilkini gerçekleştirerek, yem bitkisi tohumu desteği yaptık çiftçilerimize. Buradaki amacımız şudur, biz biliyoruz ki hayvancılıkta en önemli girdi yem bitkisidir. Eğer yem bitkisi tohumunu çiftçimize sübvanse edebilirsek iyi netice alacağımızı düşünüyoruz. Daha önce görev yaptığımız ilde de uyguladığımız bu projede başarılı olduk. Erzurum’da da başarılı olmayı amaçlıyoruz” dedi. 

HEDEF BİR MİLYON BÜYÜK BAŞ

Büyükbaş hayvan varlığında Türkiye’de 2. sırada olduklarını hatırlatan Vali Memiş, “Şu anda 770 bin civarında büyükbaş hayvan varlığımız var. Allah’ın izniyle hedefimiz 2019-2020 yılları içerisinde 1milyon büyükbaş hayvan sayısıyla Türkiye’de bir numaraya oturmak. 22. sırada bulunduğumuz Küçükbaş hayvan varlığında da ilk üç içinde olabilme şansımız var aslında. Erzurum, Türkiye’de merası en fazla olan il. Dolayısıyla biz kendimize hedef belirledik. Ve bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz. Allah’ın izniyle hayırlı neticeler alacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

UZMANLARI UYARDI

TKDK uzmanlarını da uyaran Vali Memiş, şöyle devam etti. “Tarım ve hayvancılıkla uğraşan bütün kardeşlerimizin, çiftçilerimizin yanındayız. Desteklerimiz artarak devam edecektir. Tabi uzman arkadaşlara da uzmanlıklarını çiftçimizin işlerini zorlaştırmada değil kolaylaştırmada göstersinler.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.