Kültür-Sanat Haber Girişi : 19 Aralık 2017 20:45

Vali Pehlivan, gazilerle birlikte 'Ayla' filmini izledi

Vali Pehlivan, gazilerle birlikte 'Ayla' filmini izledi
Türk Astsubayı'nın hikayesinin anlatıldığı 'Ayla'nın gösterimi duygu dolu anlara sahne oldu.
Erzurumajans-Bayburt Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Kore Savaşı'nda anne babasını kaybederek savaşın ortasında kalan küçük bir kız çocuğu ile barış kuvveti olarak Kore'ye giden Türk Astsubayı'nın hikayesinin anlatıldığı "Ayla"nın gösterimi duygu dolu anlara sahne oldu.

Filmi Vali Pehlivan ile izleyen Kore Gazileri Kemal Kalacoş ve Halil İbrahim Bayram "Ayla"nın kendilerini Kore Savaşı yıllarına götürdüğünü ve duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade ettiler. Kalacoş ve Bayram etkinlik dolayısıyla Vali Pehlivan'a teşekkürlerini iletti.

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe İçgüvenlik Gazileri Kemalettin Şahin, Arif Lüleci, Selami Köksal, Halit Memiş ile Şehit Kardeşi Fehim Okur'da katıldı.

Gösterimin ardından Gaziler ve Aileleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Pehlivan şehit aileleri ve gazilerimizle bir ayara gelmekten her daim onur duyduğunu belirtti.

Etkinliğe, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Aydıntepe Kaymakamı Selçuk Haskırış, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Cemal Kiper, Yurt-Kur İl Müdürü Şerif Bayram ve KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencileri katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.