Ekonomi Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Vali Öztürk`ten ders gibi sözler

Vali Öztürk`ten ders gibi sözler
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunu ziyaret etti.
Erzurum Ajans-Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunu (TKDK) ziyaret etti. Vali Öztürk’e verilen brifingde kurumun görevinin tam olarak ne olduğu ve verilen desteklerin kimleri kapsadığı belirtildi.

Vali Öztürk, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun çalışma prensibi bakımından KUDAKA’ya benzediği, sunulan projelerin değerlendirmelerden geçirilerek uygun ve sürdürülebilir olanlar için destekler sağlanacağını ifade etti.
Vali Sebahattin Öztürk TKDK ziyaretine üç katlı kurumu gezerek başladı. Oldukça güvenli ve donanımlı olan kurumu gezerken kendisine bilgiler aktaran İl koordinatörü Ömerül Faruk Aydın, kurumun yapısının ileriki günlerde daha da güçlendirileceğini söyledi.

Kurum gezisinden sonra, İl Koordinatörü Aydın tarafından brifing salonunda bir sunum yapıldı. İl Koordinatörü Ömer Faruk Aydın sunumunda, “Kurumumuz dış denetimlerden başarılı bir şekilde geçti. 21 Temmuz 2010 tarihinde ulusal akreditasyon tarafından akredite edildi. Türkiye’de kırsal alanda faaliyet gösteren paydaşların Avrupa komisyonunun kırsal kalkınma kuruluşlarına onay verilmesinin ardından AB desteğinden yararlanabilecek” diye konuştu.

Türkiye kırsal alandaki paydaşların 870 milyon Euro tutarındaki AB desteğinden 2016 yılına kadar yararlanmalarının sağlanacağını dile getiren Aydın, bu programın Türkiye’nin, tarım ve kırsal kalkınma alanında AB’ye katılım hazırlıklarında yardımcı olacağını söyledi.

Sunum’un ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Vali Öztürk, Tarımsal Kalkınma Ajanslarının Erzurum dahil 20 ilde olduğuna dikkat çekti. AB fonlarının kullanıldığını ifade eden Öztürk Erzurum için büyük imkan olduğunu kaydetti. Ajansın 1. Hedefinin hayvancılık olduğuna vurgu yapan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, “2000 rakımda ne olması gerekiyorsa o alanda iddialı olmamız gerekiyor. Hayvancılıkta tek başına et değildir. Çeşitli bileşenleri var, yem bitkileri üretimi, yem üretimi vs. hepsi hayvancılığı destekleyen sektörler. Bizim odağımız Erzurum hayvancılığını desteklemek, güçlendirmektir. Bu programın Erzurum’a hayırlı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Vali Öztürk, “Bu kurum daha çok tarım ve hayvancılığa hizmet verecek olması sebebi ile proje vermek isteyen kişilerin projelerin hazırlanmasında kurum bünyesinde oluşturulan birimlerden faydalanılabilecek” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet Abdullah 01 Ocak 1970 02:00

    EDİTÖRÜN DİKKATİNE!!! TKKDK değil; TKDK Düzeltirseniz iyi olur.