Bölge Haber Girişi : 20 Kasım 2009 00:05

Vali Öztürk: 2011 Erzurum için bir başlangıç!..

Vali Öztürk: 2011 Erzurum için bir başlangıç!..
Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Göktuğ Çakır ve Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Güvenli ile birlikte Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyaret eden Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlu, Vali Öztürk'e, Erzurum ekon

Erzurum Ajans- Vali Sebahattin Öztürk, insanların 2011 için belli bir beklenti içinde olduğunu belirterek, "Bazı kesimler '2011 gelecek, olimpiyat yapılacak ve her şey birkaç hafta içinde bitip gidecek' diye düşünüyor. Bu çok yanlış. 2011 Erzurum için bir başlangıç olacak." dedi.

Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Göktuğ Çakır ve Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Güvenli ile birlikte Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyaret eden Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlu, Vali Öztürk'e, Erzurum ekonomisinin güncel sorunlarını aktardı.

Ziyarette, Erzurum'daki ticaret erbabının, başta teşvik yasası olmak üzere çeşitli konulardaki beklentilerini sıralayan Ömeroğlu, taleplerinin karşılanmasının ilin kalkınması adına büyük önem taşıdığını vurguladı. Genç girişimciler olarak Erzurum'un kalkınması adına yapılacak her türlü faaliyete katkı sağlayacaklarını anlatan Haktan Ömeroğlu, ekonomik kalkınma için umut bağlanan teşvik yasasında yapılacak bir değişiklikle, Erzurum'un daha farklı avantajların sağlanacağı ve yatırımcıyı kendine çekecek imkanların verildiği 5. bir bölgenin içinde yer almasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Genç girişimcilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Sebahattin Öztürk ise Erzurum'un, önüne çıkan fırsatları çok iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi. Vali Öztürk, Erzurum'un 2011 Üniversite Kış Olimpiyatları ile çok ciddi bir sınav vereceğini ifade ederek, "2011 için yapılan spor yatırımlarını turizmle destekleyip, her yıl en azından şehre 5-6 ay canlılık kazandırmak gerekiyor. Erzurum orta vadede ciddi bir hareketlilik kazanacak, bu kaçınılmaz. Burada yapılacak en önemli şey; dışarıdan şehrimize gelecek sermayenin önünü açmak, yatırımcıya her türlü kolaylığı sağlamak olacak." dedi.

İnsanların, 2011 için belli bir beklenti içinde olduğuna dikkati çeken Vali Öztürk, "Bazı kesimler, '2011 gelecek, olimpiyat yapılacak ve her şey birkaç hafta içinde bitip gidecek' diye düşünüyor. Bu çok yanlış. 2011 Erzurum için bir başlangıç olacak. Bu iş için 380 milyon dolarlık yatırım yapılıyor bu şehre. 2011 Erzurum için önemli bir tecrübe, bundan sonrası için iyi bir referans olacak. Erzurum stratejik açıdan vazgeçilmez bir şehir. Burayı ekonomik olarak da vazgeçilmez kılmanın yollarını bulmamız gerekiyor. İşte bu anlamda kış turizmi ve bu alanda yapılan yatırımlar da çok büyük fırsat. Artık yıllarca dezavantaj gibi görünen unsurları Erzurum için avantaj haline getirmeliyiz." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.