Erzurum Haber Girişi : 21 Aralık 2019 15:30

Vali Memiş'ten vatandaşlara sıcak yemek ikramı

Vali Memiş'ten vatandaşlara sıcak yemek ikramı
Erzurum’da Ebu İshak Vakfı tarafından düzenlenen programda ihtiyaç sahibi ailelere yemek ve giyecek yardımı yapıldı.
Erzurumajans-Erzurum’da Ebu İshak Vakfı tarafından düzenlenen programda ihtiyaç sahibi ailelere yemek ve giyecek yardımı yapıldı. Programa katılan Vali Okay Memiş, Erzurum’da yılda 450 milyonluk sosyal yardım yapıldığı bilgisini paylaşarak, “Devlet olarak amacımız hiçbir vatandaşımızı ve bize sığınan göçmen kardeşlerimizi mağdur etmemek.” dedi.



Ebu İshak Vakfı tarafından il merkezinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere yemek ve çocukları içinde bin 300 mont ile 1000 ayakkabı dağıtımı yapıldı. Bosna Caddesi üzerinde yer alan vakıf binasındaki programa katılan Vali Okay Memiş, ihtiyaç sahibi ailelere yemek ikramında bulundu. Dev kazanlara daldırdığı kepçeyle ailelerin kaplarını dolduran Vali Memiş, vakfın içerisinde bulunan yemek salonunda ise vatandaşlarla birlikte yemek yedi, sohbet etti. Ardından çocuklar için hazırlanan montları ve ayakkabıları ailelere teslim eden Vali Memiş, çocukların mutluluğuna onlara sarılarak ortak oldu.



Program sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Okay Memiş, yardım yaparken vatandaşları incitmemeye özen gösterdiklerini söyledi.



Yapılan yardımın miktarının önemli olmadığını vurgulayan Vali Memiş, “Yardımın miktarı çok önemli değil. Hem yiyecek hem de giyecek anlamında güzel bir program oldu.” diye konuştu.



Devlet olarak Erzurum’da 450 milyon TL’lik sosyal yardım yapıldığı bilgisini paylaşan Vali Memiş, şunları kaydetti:



“Devlet olarak amacımız hiçbir vatandaşımızı ve bize sığınan göçmen kardeşlerimizi mağdur etmemek. Onların insanca yaşayabilecekleri standardı sağlamaya gayret ediyoruz. Erzurum bu konuda sivil toplum kuruluşları açından da çok iyi durumda. Hayırsever iş adamlarımız ve vatandaşlarımız bizlere dahi söylemeden soğuk geçen bu günlerde hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmamak için mücadele ediyor. Bu günde bunun güzel bir örneğini gördük. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.“










Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sn VALİM ; 01 Ocak 1970 02:00

    Arkadaşın yazdığı gibi Erzurum çok şanslı ki sizin gibi değerli bir valimiz var keşke sizinle tanışma fırsatımız olsaydı Teşekkürler sn VALİM

  • Bahadır 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum Sizin gibi bir vali görmedi bir daha da göreceğini zannetmiyorum emekleriniz için gayretleriniz için minnettarım Yüreğine sağlık kral valim