Erzurum Haber Girişi : 10 Mayıs 2019 22:00

Vali Memiş'ten 'Vakıflar Haftası' mesajı

Vali Memiş'ten 'Vakıflar Haftası' mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, 8-14 Mayıs tarihleri arasında Vakıf Haftası olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Okay Memiş, 8-14 Mayıs tarihleri arasında Vakıf Haftası olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Memiş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk kültüründe köklü bir yeri bulunan vakıf müessesesinin, sahip olduğumuz kültürel değerlerin korunarak, gelecek kuşaklara aktarılması görevinin yanı sıra, muhtaç olan vatandaşlarımıza yardım edilmesinin kurumsallaşması gibi önemli bir görevi de bulunmaktadır. Vakıfların, bu işlevinin vatandaşlarımıza daha iyi tanıtılması ve bu konuda toplumun her kesiminin duyarlılığının sağlanması amacıyla, her yıl, mayıs ayının ikinci haftası, “Vakıflar Haftası” olarak kutlanmaktadır. Vakıflar Haftası, ülkemizde 1981-2000 yılları arasında Aralık ayının ilk haftasında kutlanırken, 2001 yılından itibaren her yıl Mayıs ayının ikinci haftası, (08-14 Mayıs) tarihleri arsında yeniden düzenlenmiştir. Tarihi hayır, kurumları olan Vakıflar, toplumda sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirmesinin yanında, Türk Vakıf geleneğinin yaşatılması, tarihimize ve geleneklerimize duyduğumuz sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından da büyük önem arz etmektedir. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzce, hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın “Vakıflar Haftası’nı kutluyor, kültür hayatımızda çok önemli bir görev ifa eden Vakıfların yaşatılmasına katkı sağlamış ve sağlayan hayırsever kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor, en içten sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.