Erzurum Haber Girişi : 09 Kasım 2018 23:55

Vali Memiş’ten 10 Kasım mesajı

Vali Memiş’ten 10 Kasım mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, “Atatürk’ü, ölümünün 80. yılında rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz” dedi.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Okay Memiş, “Atatürk’ü, ölümünün 80. yılında rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz” dedi.

Vali Memiş, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Eşsiz devlet adamı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 80. yılında rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Yalnızca bizim tarihimiz değil, dünya tarihi açısından istisna şahsiyetlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, elde ettiği zaferler ve kurucusu olduğu Cumhuriyetimiz ile saygın bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Bugün O’nun işaret ettiği çağdaş aydınlık yolda, milletimizin tüm bireyleriyle kenetlenerek, Cumhuriyetin kazanımlarının bilinciyle, gösterdiği yolda yürümeye devam ediyoruz. Hızlı değişimlerin ve çeşitli olayların yaşandığı dünyamızda, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, ülke kalkınmasını sağlamanın yolunun; asil Türk Milletine yakışır şekilde, saygın, onurlu bir duruş sergileyerek, her şeyden önce iç huzuru sağlamaktan ve emeğimizi, enerjimizi heba etmemekten geçtiğini kesinlikle unutmamalıyız. Bunun içinde geçmişten ders alarak; hangi düşüncede, hangi partide, hangi renkte, hangi dilde, hangi dinde ve hangi mezhepte olursa olsun birbirimize saygılı olmayı, birbirimizi kabullenmeyi ve kucaklamayı milli bir görev bilmeliyiz. Çünkü yüce milletimizin tüm fertleri bu aziz vatan topraklarında hür ve mutluluk içinde yaşamayı hak ediyor. Bu vesileyle, “Yurtta sulh, cihanda sulh” diyen, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 80. yılında bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyor, Erzurum Halkı’na, Milletimize ve tüm insanlığa barış ve huzur temenni ediyorum.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.