Erzurum Haber Girişi : 30 Mart 2020 20:05

Vali Memiş: Erzurum'da korona'dan ölen yok

Vali Memiş: Erzurum'da korona'dan ölen yok
Yüreklere su serpen açıklama Erzurum Valisi Okay Memiş’ten geldi: İyi durumdayız ama rehavete kapılamayız. Bakmayın sosyal medyaya Korona Virüs’ten ölüm vakası yok…
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İl Pandemi Kurulu toplantısından sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Okay Memiş, Erzurum’da şu an da karantina alınmış bir bölge ya da yerleşim yeri bulunmadığını bildirdi. Vali Memiş, “İhtiyaç olursa uygularız ama şu an yok. Sosyal medyada falan dolaşıyor Erzurum’da Korona Virüs nedeniyle ölüm vakası da yok. Başsavcılığımız koordinesinde Emniyet ve Jandarma birimlerimiz sosyal medya provokatörlerine yönelik takiplerini sürdürüyor. Moral bozucu şeylere vatandaşımız itibar etmesin, bizleri takip etsinler” dedi. 

ZAPTURAPT ALTINA ALACAĞIZ

Erzurum’un sağlık alt yapısı çok iyi olan bir kent olduğunu anımsatan Vali Memiş, konuşmasını şöle sürdürdü. “Bu açıdan şanslıyız. 1500 yataklı şehir hastanemiz, üniversite hastanemiz, 300’ün üzerinde yoğun bakım yatağımızla en iyi durumdayız. Vaka tespitleri yapıyoruz. İlimizin diğer illerle olan seyahatlerini, ilişkilerini bize verilen talimatlar çerçevesinde zapturapt altına alacağız. Otobüsle seyahatler (Vefat durumu yoksa) mümkün değil. İzne tabi. 65 yaş üzerindekiler zaten yasak.

Uçak seferlerinde de aynı durum söz konusu olacak. Şu ana kadar 8 bin 500 kişi uçuş izni için talepte bulundu. Bu çok ciddi bir rakam. Tabi diğer illerden de gelen talepler var. Biz ayrıca ilimizin diğer illerle olan bağlantı noktalarındaki karayollarında tüm önlemlerimizi artırdık. Polis ve jandarma buralarda sıkı kontroller yapacak.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.