Erzurum Haber Girişi : 09 Nisan 2020 21:30

Vali Memiş: Bakan beye ileteceğim

Vali Memiş: Bakan beye ileteceğim
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sektmen, uhdelerindeki işyerlerinden kira almamak için Cumhurbaşkanlığıyla görüştüklerini açıkladı. Vali Okay Memiş ise “Bu akşam Bakan Beye bu konuyu ileteceğim” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Valisi Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Korona Virüs önlemleri kapsamında işyerlerinin kapatılması nedeniyle dar boğaza giren esnafa nefes aldırmak için harekete geçti. İl Pandemi Kurulu Toplantısında bir gazetecinin, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü gibi Büyükşehir Belediyesi de uhdesindeki işyerlerinden kira almayabilir mi?” sorusu üzerine Başkan Mehmet Sekmen, “Bu konuda karar aldık ve Cumhurbaşkanlığıyla bir görüşme yaptık. Ertelemekten öte kirayı hiç almamak için başvurumuz oldu ve bunu değerlendireceklerini söylediler. Bizim önerimiz hiç almayalım oldu. Arzumuz bu” dedi.

“BU AKŞAM SÖYLEYECEĞİM”

Vali Okay Memiş ise bu akşam saat 22.00’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında 81 İl Valisinin katılacağı video konferans olacağını anımsattı ve “Bu konuyu dile getireceğim. Sadece belediyeler değil kamu kurum ve kuruluşların uhdesindeki tüm işyerlerinden pandemi boyunca kira alınmamasını önereceğim umarım değerlendirilir” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.