Erzurum Haber Girişi : 20 Nisan 2018 19:30

Vali Azizoğlu’nun koltuğuna Yusuf Arda Uygun oturdu

Vali Azizoğlu’nun koltuğuna Yusuf Arda Uygun oturdu
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 98. yılı nedeniyle koltuğunu Polis Amca ilköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Yusuf Arda Uygun’a bıraktı.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 98. yılı nedeniyle koltuğunu Polis Amca ilköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Yusuf Arda Uygun’a bıraktı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterini ve İl Emniyet Müdürü’nü telefonla arayan Uygun, okulunun eksikliklerinin giderilmesini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Polis Amca İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Çetin Şengül, okul öğretmenleri ile birlikte Vali Azizoğlu’nu ziyaret eden Yusuf Arda Uygun, makam koltuğuna oturur oturmaz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi ile Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ı arayıp isteklerini tek tek sıraladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında temsili bir günlük vali koltuğuna oturan 3. Sınıf Öğrencisi Yusuf Arda Uygun, bugünün çocukları olarak tek hedeflerinin güçlü bir Türkiye olduğunu söyledi.

Savaşların bitmesi ve dünya çocuklarının barış, kardeşlik içerisinde yaşamlarının temennisinde bulunan Uygun, “Öncelikle bu 23 Nisan ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle layığı ile yerine getirdiğiniz görevi bana emanet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Kutladığımız bu bayramın dünyaya kardeşlik getirmesini, artık savaşların bitmesini ve bütün dünya çocuklarının kardeşlik ve sevgi içeresinde yaşamasını istiyorum. Bizlere bayramı hediye eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aynı zamanda bu vatan için canını veren bütün şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, dünya çocuklarının bayramı kutlu olsun” dedi.

“Demokrasi tarihimiz için önemli bir adım”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemine değinen Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Dünya da çocuklara armağan edilen başka bir bayram yok. Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisini toplarken bu günü bayram olarak ilan edip çocuklara armağan etti. Çünkü çocuklar geleceğin büyükleri olacak. Milli egemenlik ülküsünü canlı ve diri tutacaklar. Dünya çocuklarına armağan edilmesi, bizim de demokrasi tarihimiz içinde önemli bir adım olmuştur” diye konuştu.

Program sonunda Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 3. Sınıf Öğrencisi Yusuf Arda Uygun ve öğretmenlerine çeşitli hediyeler verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.