Spor Haber Girişi : 05 Nisan 2017 15:45

Vali Azizoğlu ikiz şampiyonlarla

Vali Azizoğlu ikiz şampiyonlarla
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Fransa'da düzenlenen 'Özel Sporcular Kayak Dünya Şampiyonası'nda büyük başarı elde eden Türkiye'nin tek lisanslı, otistik sporcuları Bingül kardeşleri makamında ağırladı.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Fransa'da düzenlenen 'Özel Sporcular Kayak Dünya Şampiyonası'nda büyük başarı elde eden Türkiye'nin tek lisanslı, otistik sporcuları Bingül kardeşleri makamında ağırladı. 

Fransa'nın Pau şehrindeki Gourete kayak merkezinde Uluslararası Zihinsel Engelliler Federasyonu (INAS) tarafından düzenlenen Dünya Kayak Şampiyonası'nda büyük başarıya imza atarak küçük Slalomda dünya beşincisi Avrupa 4'üncüsü Aliye Zeynep Bingül ile Dünya 14'üncüsü ve Avrupa 12'ncisi olan Muhsin Murat Bingül, babaları Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ve antrenörleriyle birlikte Vali Seyfettin Azizoğlu'nu ziyaret etti.

Engel tanımayan özel şampiyonlarla bir süre makamında görüşen Vali Azizoğlu, elde edilen başarının herkesçe örnek alınması gerektiğini belirtti.

Azmin karşısında hiç bir engelin duramayacağını bununda en güzel örneğinin Aliye Zeynep Bingül ve Muhsin Murat Bingül'ün olduğunu ifade eden Vali Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Öncelikle özel sporcularımızı elde ettikleri bu önemli başarıdan dolayı kutluyorum. Kendilerinden yaşça büyük olan rakiplerine karşı yarışarak büyük bir başarıya imza attılar. Bu da yavrularımızın azimle, inançla yarıştıklarının açık bir delilidir. İnanıyorum ki yavrularımız daha birçok şampiyonada önemli başarılar elde ederek, ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmaya devam edecekler. Tabi her güzel eserin ardında iyi bir mimar vardır. Bu güzel yavrularımızın yetişmesinde ve böyle başarılı birer sporcu olmaların da spor sevdalısı olan babalarının emeği çok fazla. Kendisini de yürekten tebrik ediyorum" dedi.

Vali Azizoğlu, ziyaretin sonunda Bingül kardeşleri altınla ödüllendirdi. Bingül Kardeşlerde Vali Azizoğlu'na ay yıldızlı saat hediye etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.