Eğitim Haber Girişi : 05 Şubat 2017 17:30

Vali Azizoğlu: Okul yapacak babayiğit arıyoruz

Vali Azizoğlu: Okul yapacak babayiğit arıyoruz
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 500 derslik yapılması için seferberlik ilan etti.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 500 derslik yapılması için seferberlik ilan etti. Okul inşaatları için arsaların hazır olduğunu belirten Vali Azizoğlu, "Okul yapacak babayiğit bekliyoruz. Biz bu sene 100 derslik yapacağız. Kalan 400 dersliği kim yaparsa ondan Allah razı olsun" dedi.

Erzurum kent merkezindeki okulların yüzde 50'sinde ikili eğitim yapıldığını belirten Vali Seyfettin Azizoğlu, okul seferberliği başlattı. Çocukların saat 06.00'da kalkarak okula gittiklerini, öğlencilerin ise akşam karanlıkta evlerine döndüklerini hatırlatan Vali Azizoğlu, ikili eğitimi sona erdirmek için çalıştıklarını anlattı. Tekli eğitime geçebilmek için 500 dersliğe ihtiyaç bulunduğunu vurgulayan Vali Azizoğlu, başta büyükşehir belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri ve ilgili kurumlarla toplantı yaptıklarını ve arsa sorununa çözüm bulduklarını belirtti.

Belediyelerin okul yapmak üzere arsaları milli eğitime verdiklerini ifade eden Vali Azizoğlu, "Arsalar hazır, bir tek okul yapacak babayiğit bekliyoruz. Biz bu sene 100 derslik yapacağız. Kalan 400 dersliği kim yaparsa ondan Allah razı olsun. En az 10 derslik olmak üzere okul yapacak hayırseverlerimiz isimlerini veya istedikleri aile büyüklerinin isimlerini verebilirler. Merkez ya da ilçelerde okul yapılabilir. Bu konuda başta Erzurumlu hayırsever iş adamlarımız İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle temasa geçebilirler. Yeter ki eğitimi bu ikili eğitim sıkıntısından kurtaralım. Çocuklarımız sabah erken okula, akşam karanlıkta eve gitme derdinden kurtulur" diye konuştu.

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.